2016. január 7., csütörtök

SZENDVICSKRÉMEK, MÁRTOGATÓSOK (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Ki ne szeretné a szendvicskrémeket, mártogatósokat. Akár kenyérre kenve, vagy grissinivel, vagy egész egyszerűen zöldségekkel..
Íme az én kedvenceim:

Csirkekrém:
Hozzávalók:
1 fej hagyma
1 kg csirkemell
olaj

tetszés szerint fűszerek (én a legjobban rozmaring-grill fűszer kombóval szeretem)
szükség szerint kókuszkrém / vagy víz / vagy némi zsiradék

Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük, majd megpirítjuk.
A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk és a hagymára tesszük, megpirítjuk, majd turmixoljuk, és hozzáadjuk a többi alapanyagot, majd tálkába tesszük.

Tojáskrém:
Hozzávalók:
5 db tojás

kókuszkrém
mustár
kókuszkrém

Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük, és az előre lepirított hagymával és a többi alapanyaggal együtt alaposan összeturmixoljuk.
Tálkába tesszük.

Padlizsánkrém - mustáros:
Hozzávalók:
1 fej hagyma
olaj
1 nagyobb vagy 2 kisebb padlizsán
1 fej hagyma
mustár

kókuszkrém
ízlés szerint fűszer - rozmaring / petrezselyem

Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük, majd némi olajon megpirítjuk.
A padlizsán két végét levágjuk, majd alaposan megmossuk, majd sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Majd leszedjük a héját és a többi alapanyaggal együtt összeturmixoljuk.
Tálkába tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése