2018. január 29., hétfő
CSOKIS CSIGA - BARNA RIZSLISZTBŐL (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
20 dkg Barna rizsliszt
20 gr útifűmaghéj
6 gr útifűmaghéj őrleméy
5 gr sütőpor
1,5 ek édesítő (1:4)
kb 2,5 dl rizstej - langyos
1 ek citromlé
+ mentes olvasztott csoki - kakaópor - édesítő - rizstejszín keveréke - sűrű massza legyen
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, majd elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.
Sütőpapíron kinyújtjuk (szórjunk alá egy kis barna rizslisztet nyugodtan), majd megkenjük a krémmel és feltekerjük. Felvagdossuk és sütőpapíros tepsire tesszük.
180 fokon kb 20-30 perc alatt megsütjük.
2018. január 28., vasárnap
CSOKIS CSIGA MESTER LISZTBŐL (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES
Hozzávalók:
25 dkg Mester kelt tészta liszt
1 ek édesítő (1:4)
5 dkg Orgran gluténpótló
3,5 dkg margarin
10 gr Orgran tojáspótló
2 dl langyos rizstej
+ Olvasztott mentes csokis-kakaópor-édesítő-rizstejszín elegye - sűrű krémnek
+ rizsliszt
+ rizstejszínes olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, majd elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojáspótlót és a margarint, eldolgozzuk benne, majd a rizstejjel jó alaposan összedolgozzuk. Majd egy órát meleg helyen kelesztjük.
Majd rizslisztes lapon átgyúrjuk, kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, felvagdossuk és sütőpapíros tepsire tesszük. Lekenjük rizstejszínnel elkevert olajjal, majd 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük.
2018. január 27., szombat
HAMIS RÁKÓCZI TÚRÓS - VEGÁN (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg barna rizsliszt
1 ek édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
20 gr Orgran tojáspótló + 12 ek víz elkeverve
2 ek útifűmaghéj
1,2 dl rizstejszín / kókusztejszín
kb 0,5 dl víz
Köles " Túrós" réteg
20 dkg köles
0,5 dl rizstejszín
ízlés szerint édesítő
1,5 ek citromlé
2 ek vanília aroma
+ baracklekvár
Elkészítés:
A kölest kb ötszörös vízben megfőzzük, majd ha megfőtt, akkor megvárjuk míg kihűl, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és jól kikeverjük.
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és alaposan kidolgozzuk, majd egy 18x23 as tepsit sütőpapírral kibélelünk és belenyomkodjuk.
Rákenjük a baracklekvárt (én kb 15-20 dekát használtam), majd erre rátesszük a köles túrós réteget.
Majd 180 fokon kb 40-45 perc alatt megsütjük, hagyjuk míg teljesen kihűl.
2018. január 23., kedd
HAJDINÁS BARNA KENYÉR (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
15 dkg hajdina liszt
10 dkg köles liszt
5 dkg barna rizsliszt
5 dkg tápióka keményítő
2,5 dkg útifűmaghéj
2,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
2 kk só
1 cs sütőpor
4,5 dl víz
1 ek ecet
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, és az ecetet, majd jól összedolgozzuk. Majd kenyeret formázunk belőle. Sütőpapíros tepsire tesszük és lekenjük vékonyan olajjal, majd bevagdossuk. 180 fokon kb 50 - 60 perc alatt megsütjük.
2018. január 22., hétfő
MESTER KOCKA KENYÉR (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
50 dkg Mester házi kenyérliszt
1 cs porélesztő
2 kk só
1,5 ek sörélesztőpehely
3 ek burgonyapehely
6 dl víz
2 ek olaj
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jó alaposan összedolgozzuk. Majd hozzáadjuk az olajat és avval is jó alaposan kidolgozzuk. Egy kocka alakú jénaiba tesszük, vizes kézzel formázzuk, tetejét olajjal lekenjük, majd 50 fokos sütőben kelesztjük 45 percet, majd 180 fokon sütjük kb 40 percet.
MINDENMENTES PALACSINTA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
20 dkg Mester család palacsintapor
1 kk édesítő (1:4)
2 kk olaj
8 gr Orgran tojáspótló - ezt kikeverjük 6 ek vízzel
4 dl rizstej - Alpro
Elkészítés:
A lisztet egy tálba tesszük, elkeverjük az édesítővel. Hozzáadjuk a víz felét, elkeverjük, majd a tojáspótlót, jól elkeverjük, majd a víz másik felét és az olajat. Evvel is alaposan kikeverjük, majd enyhén kiolajozott palacsinta sütőben kisütjük őket.
2018. január 21., vasárnap
MOGYORÓKRÉMES GOMBÓC (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
0,5 kg főtt burgonya - turmixolva
1,5 - 2 ek útifűmaghéj
kb 8 dkg Mester házi kenyérliszt
1 ek édesítő (1:4)
csipet só
+ Vegifeel vegantella - vegán proteines mogyorókrém
+ Mester kenyérmorzsa - pirítva
Elkészítés:
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összedolgozzuk.
Majd 6 - 8 részre osztjuk. Kezünkkel golyót formázunk, majd lelapítjuk, megtöltjük mogyorókrémmel, majd golyót formázunk belőle. Forró, lobogó vízben kifőzzük, majd pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
2018. január 19., péntek
MENTES PÉKSÜTIK - SÓS KIFLI, BAGETT, HAMBURGER ZSEMLE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
10 dkg Hajdina liszt
10 dkg Tápióka liszt
18,5 dkg köles liszt
45 gr útifűmaghéj
5 gr útifűmaghéj őrlemény
2 kk só
1 cs sütőpor
5 dl víz
1 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
+ decor só
+ szezámmag
+ kölesliszt (ezzel megszórjuk a lapunkat és azon formázunk)
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet. Majd alaposan összedolgozzuk. Hagyjuk 5-10 percet állni. Majd két részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk kör alakba, majd négy részre vágjuk és minden cikkejből kiflit csavarunk fel a szélesebb része felől. A másik részből egy bagettet és egy zsemlét formázunk.
Majd sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük olajjal vékonyan. Megszórjuk decor sóval a kifliket, a bagettet bevagdossuk, a zsemlére szezámmagot szórunk.
Majd 180 fokos sütőben megsütjük őket.
A kiflit kb 35 perc alatt, a bagettet és a zsemlét kb 50-55 perc alatt.
2018. január 17., szerda
PROTEINES FULL CSOKIS SÜTI (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
15 dkg Mester család süteményliszt
15 dkg Vegifeel vegán protein - csokis
1 cs sütőpor
4 ek édesítő (1:4)
2 dkg Mester kakaópor
8 dkg olaj
2,5 dl víz
+ aszalt gyümölcs
+ Mester diabetikus étbevonó
Elkészítés:
Az alapanyagokat alaposan kikeverjük, majd 180 fokos sütőben kb 20-30 perc alatt megsütjük egy szilikon formába. Majd tetejét csokival borítjuk és aszalt gyümölccsel díszítjük.
BARNA MAGOS ZSEMLE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
23,5 dkg Alfa Mix Barna
25 dkg Albatutti lisztkeverék
1 cs porélesztő
só
1,5 dkg burgnyapehely
4,5 - 5 dl víz
2 ek olaj
Elkészítés:
A liszteket egy tálba tesszük, majd hozzákeverjük a sót,
majd burgnyapelyhet és élesztőt. Majd hozzáadjuk a vizet és jó alaposan
kidolgozzuk, végül hozzádolgozzuk az olajat. Majd zsemléket formázunk belőle.
Sütőpapíros tepsire tesszük. Lekenjük olajjal, majd bevagdossuk. 50 fokon kb 45
percet kelesztjük, majd 180 fokon kb 30-35 perc alatt megsütjük.