2018. szeptember 28., péntek
VANÍLIÁS - EPRES - CSOKIS TORTA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
Piskóta:
10 dkg Naturbit Barna rizsliszt (ITT)
5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
10 dkg Tápióka keményítő
3 dkg holland kakaópor
1,5 dkg útifűmaghéj
1,5 dkg Útifűmaghéj őrlemény
4 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
3 dl víz
2 ek citromlé
Krém:
2 cs vanília puding
2 dl rizstejszín
2,5 dkg édesítő (1:4)
1 dl rizstej
4 dl Schlagcreme natúr tejszín
35 dkg eper (nekem fagyasztott volt)
+ olvasztott csokoládé - mentes
+ Vitalio gyümölcs snack a díszítéshez
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól kikeverjük. Majd torta formába (nekem 18 cm-es volt) tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük. (tűpróba). Hagyjuk teljesen kihűlni, majd három részre vágjuk.
A pudingot kikeverjük az édesítővel, rizstejjel és rizstejszínnel. Majd sűrűre főzzük, hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt felverjük, majd a kihűlt pudinggal egyneművé dolgozzuk. Két részre vesszük . Az epret leturmixuljok,majd beletesszük az egyik adag vaníliás tejszínbe (ha folyósnak gondoljuk , tegyünk hozzá zselatinfixet).
Elkezdjük rétegezni. Egy piskóta, majd epres krém, majd vaníliás krém... Hagyjunk valamennyit a külsejére.
Majd 4-5 órát a hűtőben pihentetjük.
Majd bevonjuk a maradék krémmel, csokival leöntjük és díszítjük Vitalio gyümölcs snack - kel.
2018. szeptember 16., vasárnap
VANÍLIÁS - SZŐLŐS SÜTI (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
10 dkg Mester család házi kenyérliszt
20 dkg Mester család süteményliszt
10 gr Orgran tojáspótló (ITT) + 10 ek víz kikeverve
2 ek édesítő (1:4) (ITT)
12,5 dkg margarin
kb. 0,8 - 0,85 dl rizstejszín
+ 1 cs vaníliás pudingpor 3 dl rizstejjel és ízlés szerint édesítővel megfőzve
+ rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tészta alapanyagait egy tálban jó alaposan összedolgozzuk. Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk. Nagyobb pogácsa szaggatóval és lukas linzer szaggatóval szaggatunk, úgy hogy párba legyenek. Majd sütőpapíros lapra tesszük, 180 fokon kb 10-12 perc alatt megsütjük.
Ha meghűlt, akkor vanília pudinggal összeragasztunk egy teli és egy lukas linzert és a közepébe szőlőt teszünk.
SZILVALEKVÁROS - MÁKOS KOCKÁK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
12,5 dkg Mester család házi kenyérliszt
20 dkg Mester család süteményliszt
10 gr Orgran tojáspótló (ITT) + 10 ek víz kikeverve
2 ek édesítő (1:4) (ITT)
1 cs sütőpor
12,5 dkg margarin
kb. 0,8 - 0,85 dl víz
+ kb 15 dkg darált édesített mák
+ 10 dkg szilvalekvár
+ Mester család diabetikus étbevonó
+ rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk az összes többit és alaposan kidolgozzuk. Majd rizslisztes lapon átdollgozzuk, majd három egyforma részre osztjuk.
Kinyújtjuk, majd az egyik lapot sütőpapírral kibélelt tepsibe (1818 vagy 18x23- ennél akkor kicsit vékonyabbak a lapok) tesszük. Megkenjük lekvárral, majd megszórjuk mákkal. Majd a következőnél is így járunk el. Majd az utolsó lapot és rátesszük. 180 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük. Majd olvasztott csokival borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
2018. szeptember 11., kedd
PUDINGOS RAKOTT PALACSINTA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
50 dkg Mester palacsintapor
30 gr Orgran tojáspótló (ITT) + kb 0,75 dl víz - jól kikeverve
3 ek olaj
2 ek édesítő (1:4)
1 l víz
+ 1 cs puncs puding édesítővel és 3 dl rizstejjel megfőzve
+ 1 cs vanília puding édesítővel és 3 dl rizstejjel megfőzve
+ 1 cs csokoládé puding édesítővel és 3 dl rizstejjel megfőzve
Elkészítés:
A lisztet egy nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk az édesítőt, elkeverjük, majd a víz felét , kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Jó alaposan kikeverjük. Majd kisütjük (én kb 3-4 palacsintánként újra olajozom vékonyan a serpenyőt!)
Majd megfőzzük a pudingokat.
Ha meghűltek a pudingok, akkor megtöltjük a palacsintákat (én csokissal és puncsossal töltöttem, plusz rétegeztem a fennmaradt pudinggal és vaníliással öntöttem le a tetejét.)
CURRYS - ZÖLDSÉGES TÉSZTA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
1 cs Mimen szarvacska tészta (ITT)
40 dkg fagyasztott zöldség
1 nagyobb padlizsán
30 dkg laska gomba
só
curry
zöldfűszerek (bazsalikom, szárított metélőhagyma, petrezselyem, kakukkfű)
3 ek olaj
Elkészítés:
A padlizsánt és a gombát megmossuk, majd feldaraboljuk.
Az olajon a padlizsánt megpirítjuk , majd rátesszük a fagyasztott zöldségek, fűszerezzük, végül a gombát, hagyjuk , hogy megpárolójanak, majd hozzáadunk kb 1-2 dl vizet, maj belekeverjük a tésztát, és az egészet puhára főzzük.
2018. szeptember 10., hétfő
PUDINGOS MUFFIN (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
37,5 dkg Mester család süteményliszt
3 db tojás
10 dkg margarin
1 cs sütőpor
4 dkg édesítő (1:4)
40 gr Mester csokoládés pudingpor
kb 2,5 dl rizstej
Elkészítés:
A tojást, édesítőt, margarint és a pudingport összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a rizstejet, ikeverjük, végül a lisztet és a sütőport, majd jó alaposan kikeverjük.
Muffin formákba töltjük kb 3/4 ig, majd 180 fokon kb 25 perc alatt megsütjük. (tűpróba!)
MINI VANÍLIÁS PAPUCSOK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTESEK)
Hozzávalók:
10 dkg Naturbit Barna rizsliszt (ITT)
10 dkg Tápióka keményítő
5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
2 dkg utifűmaghéj
2 dkg útifűmaghéj őrlemény
3 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
3 dl víz
2 ek citromlé
Töltelék:
1 cs vaníliás pudingpor
kb 6-7 ek barna rizsliszt
ízlés szerint édesítő
4,5 dl kókusztej
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A krémhez a száraz alapanyagokat egy lábasba tesszük, majd felöntjük a kókusztejjel, majd kikeverjük és sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni.
A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet. Jól összedolgozzuk.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk. Kb 10 cm - es átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. Mindegyik közepére teszünk a krémből. Majd két szélét összehajtjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, majd vékonyan olajjal lekenjük.
180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.
2018. szeptember 9., vasárnap
SZŐLŐS PISKÓTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
3 db tojás
3 ek édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
6,5 dkg puha margarin
4,5 dkg rizstejszín
17,5 dkg Mester süteményliszt
+ szőlő
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk.
A sárgáját kikeverjük az édesítővel, margarinnal és rizstejszínnel, majd hozzákeverjük a lisztet, sütőport. Végül beleforgatjuk a tojáshabot.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd tetejére félbe vágott szőlőszemeket teszünk.
180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.
LENMAGLISZTES MESTER ZSEMLE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
35 dkg Mester család házi kenyérliszt
2 dkg tápióka keményítő
3 gr útifűmaghéj
1,5 dkg lenmagliszt
2 kk só
4 gr porélesztő
kb 3,6 - 3,7 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ lenmag a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan kidolgozzuk, majd hozzáadjuk az olajat és avval is összedolgozzuk. 6 részre osztjuk. Majd nedves kézzel zsemléket formázunk, majd sütőpapíros tepsire tesszük. Olajjal lekenjük és megszórjuk lenmaggal. 50 fokon kb 45 percig kelesztjük, majd 180 fokon megsütjük kb 30 perc alatt.