2020. március 27., péntek
HAMBURGER HÁZILAG (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók a zsemléhez:
25 dkg Bake Free házi kenyérliszt
7 g gluténmentes sörélesztőpehely
5 g só
1 dl növényi tejszín (rizs, kókusz, vagy Schlagfix natúr)
2,1 dl víz
+ olaj a kenéshez
+ szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.
Három részre osztjuk, majd zsemléket formázunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük, tetejét kicsit lenyomkodjuk, majd olajjal lekenjük és szezámmaggal megszórjuk.
180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.
2020. március 25., szerda
ZÖLDFŰSZERES "TÚRÓKRÉM" (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
25 dkg főtt köles (4x-res vízben főzzük meg!)
só
ízlés szerint zöldfűszerek
2 ek növényi tejföl
0,5 dl Schlagfix natúr tejszín
Elkészítés:
Az összes alapanyagot jól összekeverjük, majd fogyasztható!
CSOKIS - GYÜMÖLCSÖS SZELET (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
15 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
5 dkg Naturbit köles liszt
5 dkg Édes Prémium quinoa liszt
3 ek édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
1 dkg útifűmaghéj őrlemény
1,5 dkg útifűmaghéj
3 dkg holland kakaópor
3 ek citromlé
2,75 dl víz
+ 20 dkg Fagyasztott vegyes piros gyümölcs
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet és alaposan kikeverjük.
Egy sütőpapírral kibélelt formába tesszük, majd rátesszük a gyümölcsöt.
180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük.
2020. március 22., vasárnap
NAGYON CSOKIS CSIGA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
15 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
5 dkg Naturbit köles liszt
10 dkg tápióka keményítő
5 dkg quinoa liszt
2 dkg útifűmaghéj
2 dkg útifűmaghéj őrlemény
2 ek édesítő (1:4)
2 ek citromlé
4 dl víz
Töltelék:
15 dkg holland kakakópor rizstejszínnel és ízlés szerint édesítővel kikeverve
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A tészta száraz alapanyagait egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, aaposan összedolgozzuk.
Majd 5-10 percet pihentetjük.
Utána barna rizslisztes lapon kinyjtjuk, majd megkenjük az előzőleg kikevert töltelékkel.
Feltekerjük és felvagdossuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük és olajjal vékonyan lekenjük.
180 fokon kb 30-35 perc alatt megsütjük.
HAJTOGATOTT SAJTOS POGÁCSA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
15 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
10 dkg Naturbit köles liszt
5 dkg Éden Prémium quinoa liszt
2 dkg arany lenmag liszt
1,5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
2 dg útifűmaghéj
2 dkg útifűmaghéj őrlemény
12,5 dkg tápióka keményítő
1 cs sütőpor
3 ek citromlé
6,5 dl víz
+ 15 dkg Növényi tejföl
+ 15 dkg reszelt növényi sajt
+ magok a szóráshoz
+ olaj a kenéshez
+ reszelt növényi sajt a szóráshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet és a vizet. Jó alaposan összedolgozzuk.
A növényi tejfölt és sajt helyettesítőt összekeverjük.
Majd a tésztát kinyújtjuk (szórhatunk alá barna rizslisztet), majd megkenjük a tejföös krémmel, majd hajtunk rajta egyet, majd újra megkenjük. majd megint összehajtjuk.
Majd szaggatjuk.
Sütőpapíros tepsibe tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk magokal vagy sajttal.
180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük.
ZÖLDSÉGES - PROVANCE TÉSZTA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
1 cs Éden Prémium Easy Pasta Szénhidrátcsökkentett tészta
15 dkg Bake Free fasírtpor (Provance - köles)
ízlés szerint só
5,5 dl Bridge Rizstej
2 ek sörélesztőpehely - gluténmentes
50 dkg fagyasztott zöldség
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük sós vízben.
A zöldséget puhára főzzük.
A rizstejet kikeverjük a fasírtporral, sörélesztőpehellyel és sóval, majd összefőzzük.
Majd a tésztára öntjük a zöldséget és a szószt, alaposan összekeverjük, kb 5 percig még főzzük, majd tálaljuk.
2020. március 19., csütörtök
FALAFEL GOLYÓK EGYSZERŰEN (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
10 dkg Bake free hajdinás falafel keverék
4 g só
1,1 dl víz
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
A keveréket, sót és a vizet jól összedolgozzuk. Hagyjuk 10 percet állni, majd golyókat formázunk belőle és kisütjük.