2020. július 31., péntek

"Sajtos" kiflik (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)




Hozzávalók:
30 dkg Bake Free szénhidrátcsökkentett kenyérliszt
8 g gluténmentes sörélesztőpehely
1 kk só
4,5 dl víz
15 dkg növényi sajt reszelve
+ olaj a kenéshez

Elkészítés:
A sajton kívül az összes alapanyagot jó alaposan összedolgozzuk.
Majd hagyjuk picit pihenni.
Majd kör alakba kinyújtjuk, 8 cikkre vágjuk és kiflinek feltekerjük a vastagabb szélétől kezdve.
Sütőpapíros tepsire tesszük, majd olajjal vékonyan lekenjük.
Megszórjuk reszelt növényi sajttal.
180 fokon kb 50 perc alatt megsütjük.






Káposztás pogi (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)




Hozzávalók:
45 dkg párolt káposzta
1-2 g só (attól függ, a káposzta mennyire volt sós)
30 dkg Bake free kelt tészta lisztkeverék
5 g sütőpor
1 dl víz

Elkészítés:
Az összes alapanyagot egy tálban összedolgozzuk, majd kinyújtjuk (kb 1,5 ujjnyira).
Majd sütőpapíros tepsire tesszük, vékonyan olajozzuk, majd 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.









Olajmentes falafel golyók vöröslencse tésztával, zöldségraguval (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)




Hozzávalók:
1 cs Éden Prémium Easy Pasta vöröslencse tészta

10 dkg Bake free hajdinás falafel keverék
4 g só
1,1 dl víz

30 dkg vegyes zöldségkeverék
25 dkg gomba
3 dl Bio bridge rizstejszín
ízlés szerint só
2 ek barna rizsliszt

Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A falafel keveréket kikeverjük a sóval és vízzel, majd 10 percig hagyjuk állni. Majd golyókat formázunk belőle és olajmentes sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
A zöldségeket sózzuk, majd némi vízben megpároljuk. A rizstejszínt kikeverjük a rizstejszínnel, majd felöntjük vele és készre főzzük.
Majd tálaljuk.











Almás fánk (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)




Hozzávalók:
2 db alma (reszelve)
1,5 ek édesítő (1:4)
1 kk rumaroma
1 kk fahéj
22,5 dkg Bake free fánk lisztkeverék
1,5 dl víz
+ olaj a sütéshez
+ olvasztott mentes csokoládé a tetejére

Elkészítés:
Az összes alapanyagot jó alaposan összedolgozzuk, majd kinyújtjuk és szaggatjuk (kb 2 ujjnyi vastag legyen).
Forró olajban kisütjük, csokiba mártva tálaljuk.






Almás pite (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)



Hozzávalók:
10 dkg Bake Free linzer keverék
15 dkg Bake Free Kelt tészta lisztkeverék
2 ek édesítő (1:4)
2 dl Bio Bridge vaníliás rizsital
8 db alma (reszelve)
1 kk fahéj
2 kk rumaroma
+ Bio Bridge rizstejszín a kenéshez

Elkészítés:
A liszteket , édesítőt elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a rizsitalt. Jó alaposan összedolgozzuk.
Majd két részre osztjuk. Egyiket kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Az almát beízesítjük, levét kinyomkodjuk, majd a tésztára tesszük. Majd kinyújtjuk a másik lapot is , majd ráhelyezzük az almás rétegre.
Tetejét rizstejszínnel lekenjük, majd 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.