Hozzávalók (2 rúd):
50 dkg Bake Free kelt tészta lisztkeverék
2 ek édesítő (1:4)
15 dkg puha margarin
2,3 dl víz
1 cs sütőpor
Töltelék:
Cukormentes baracklekvár
kb. 15-20 dkg darált dió édesítve + 1-2 ek rizstejszín (evvel összekeverjük )
kb. 15-20 dkg darált mák édesítve + 1-2 ek rizstejszín (evvel összekeverjük )
+ rizstejszín a kenéshez
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, eldolgozzuk benne. Majd hozzáadjuk a vizet, jól összedolgozzuk.
2 részre osztjuk, majd kinyújtjuk őket.
Mind a kettőt megkenjük a lekvárral, majd a tölteléket beletesszük , elkenjük.
Két széleit behatjuk, majd feltekerjük.
Sütőpapírral kibélelt kenyérformákba tesszük, tetejét rizstejszínnel lekenjük, majd 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.