2021. május 31., hétfő

Mester család kenyér (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

50 dkg Mester házi kenyérliszt

1 cs porélesztő

2 dkg só

10 g kukoricapehely

5 dl víz

2 ek olaj

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt 

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az olajat és jól kidolgozzuk.

Barna rizslisztes lapra tesszük, kenyeret formázunk belőle, majd sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, megszórjuk barna rizsliszttel.

50 fokon 50 percet kelesztjük, majd 180 fokon kb. 45-50 perc alatt megsütjük.








 

Szezámmagos vágott zsemlék (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

60 dkg Mester házi kenyérliszt

12,5 dkg Barna rizsliszt

15 g kukoricapehely

20 g gluténmentes sörélesztőpehely

1 cs porélesztő

2 dkg só

7 dl víz

2 ek olaj

+ olaj a kenéshez

+ szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet , jól eldolgozzuk. Majd hozzáadjuk az olajat, és alaposan összedolgozzuk.

Sütőpapíros tepsibe 6 db zsemlét formázunk, olajjal vékonyan lekenjük, tetejét bevagdossuk, megszórjuk szezámmaggal.

50 fokon 45 percet kelesztjük, majd 180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.








 

Burgonyás lángos (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

40 dkg főtt, áttört burgonya

35 dkg Mester kenyérliszt

2 kk só

1 cs porélesztő

1,2 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

3,2 dl víz

+  olaj a sütéshez

Elkészítés:

A vizen kívül az alapanyagokat begy tálban eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk.

Meleg helyen egy órát kelesztjük.

Majd 6-7 részre osztjuk. Lángost formázunk és forró olajban kisütjük.

Növényi tejföllel és növényi sajttal tálaljuk.









 

Mester család formakenyér (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

 


Hozzávalók:

45 dkg Mester Házi kenyérliszt

15 dkg Mester kenyérliszt

5 dkg barna rizsliszt

1 dkg útifűmaghéj

1 cs porélesztő

2 dkg só

6,2 dl víz

2 ek olaj

+ Olaj

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az olajat és azzal is.

Majd vékonyan olajozott, vagy sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük, tetejét leolajozzuk és bevagdossuk, majd 50 fokon kb. 40 percig kelesztjük, majd 180 fokon kb. 45 perc alatt megsütjük.







Mester sütőporos zsemle (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán )


Hozzávalók:

55 dkg Mester Házi kenyérliszt

5 dkg barna rizsliszt

5 dkg köles liszt

8 g sütőpor

22 g só

1,5 dkg útifűmaghéj

6,8 dl víz

3 ek olaj

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk, majd az olajat és alaposan kidolgozzuk.

Majd sütőpapíros tepsire zsemléket formázunk, tetejét olajjal lekenjük és kb. 40 -45 perc alatt megsütjük.







 

Brokkolis köles tészta zöldséges gombócokkal (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

 


Hozzávalók:

1 cs Éden Prémium köles tészta

35 dkg brokkoli

2 dl növényi tejszín

2 dl víz

2 ek olaj

zöldfűszerek

Gombóchoz:

10 dkg reszelt répa

15 dkg reszelt cukkini

15 dkg Bake Free Basic Alap fasírtkeverék (köleses)

szükség szerint só

Elkészítés:

A tésztát és a brokkolit olajon egy lábasba átforgatjuk, 3-4 percig pirítjuk, majd felöntjük a növényi tejszínnel és vízzel, majd sózzuk, fűszerezzük.

A gombóchoz az alapanyagokat összedolgozzuk, majd ha már majdnem puha a brokkoli és a tészta, akkor a zöldséges masszából kis golyókat formázunk és beletesszük, majd készre főzzük.

Reszelt növényi sajttal tálaljuk.








Fahéjas csiga (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

 

Hozzávalók:

20 dkg Bake free Lángos - fánk lisztkeverék

15 dkg Bake Free Házi kenyér lisztkeverék

3 ek édesítő (1:4)

4 g sütőpor

4 dl növényi tej

+ édesítős fahéj

+ olaj a kenéshez


Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk.

Szilikon lapon kinyújtjuk, majd olajjal vékonyan lekenjük, megszórjuk a fahéjas édesítős keverékkel, majd feltekerjük.

Kb. másfél ujjnyi vastagra vagdossuk, sütőpapíros tepsire tesszük.

Olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.