2021. június 24., csütörtök

"Sajtos" mini bagett (glutén,tej,tojás,cukor,szüjamentes,vegán)


Hozzávalók:

25 dkg Wise Fodd zsömle lisztkeverék

1 ek citromlé

25 g olaj

3,3 dl víz

1 kk só

+ reszelt növényi sajt a szóráshoz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és összedolgozzuk.

Pihentessük 15 percig.

Majd 5 részre osszuk.

Formázzunk vizes kézzel bagetteket belőlük és tegyük mini bagett formába.

Vékonyan olajozzuk le, majd szórjuk meg a reszelt növényi sajttal.

180 fokon kb. 45 perc alatt süssük meg.








 

Meggyes - diós szelet (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

25 dkg Wise Food zserbó lisztkeverék

csipet só

8 g sütőpor

5 dkg margarin

2 dl rizstej

1 ek citromlé

Töltelék:

70 dkg meggy (nekem fagyasztott volt)

50 dkg édesített darált dió

+ olvasztott mentes csokoládé a tetejére

Elkészítés:

A lisztet, édesítőt, sütőport egy tálban elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, végül a rizstejet.

Hűtőben kb. 25 percet pihentetjük.

Majd 3 részre osztjuk.

Egy 18x18 as tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A meggyet, ha kiolvadt , összekeverjük az édesített dióval.

Kinyújtjuk az egyik adag tésztát, majd a tepsibe tesszük, erre jön a meggyes-diós töltelék egyik fele, majd kinyújtjuk a második adag tésztát, ezt rátesszük a töltelékre, majd ismét a meggyes-diós töltelék jön, végül a tészta harmadik része kinyújtva.

180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Majd olvasztott csokival borítjuk.

Hagyjuk 3-4 órát pihenni, hogy jól összeálljon.










 

"Sajtos" - szezámos rudak (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

35 dkg Mester házi kenyérliszt

10 g útifűmaghéj

2 kk só

6 g porélesztő

10 dkg reszelt növényi sajt

2 dl növényi joghurt

3 dl víz

+ olaj a kenéshez

+ szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat és a növényi sajtot egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot és a vizet. Alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen egy órát kelesztjük.

Majd szilikon lapon átgyúrjuk, kinyújtjuk kb. másfél ujjnyi vastagra téglalap formába.

Tetejét olajjal lekenjük, majd megszórjuk szezámmaggal és csíkokra vágjuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük és 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.








 

"Sajtos" kenyér (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

50 dkg Mester család házi kenyérliszt

1 cs porélesztő

2 kk só

12 g útifűmaghéj

10 g gluténmentes sörélesztőpehely

5 dkg növényi sajt reszelve

5,5 dl víz

2 ek olaj

+ olaj a kenéshez

+ reszelt növényi sajt a szóráshoz

Elkészítés:

A vízen és az olajon kívül minden alapanyagot egy tálba teszünk, elkeverjük. Majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk. Majd hozzáadjuk az olajat és beledolgozzuk, míg a tészta el nem válik a tál falától.

Majd cipót formázunk a tésztából és sütőpapíros tepsire tesszük.

Tetejét olajjal lekenjük, bevagdossuk és megszórjuk a reszelt növényi sajttal.

50 fokos sütőben 50 percet kelesztjük, majd 180 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.







 

Magos kiflik (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

30 dkg Mester család házi kenyérliszt

2,5 dkg szezámmag

2,5 dkg lenmag

0,5 cs porélesztő

1,5 kk só

9 g gluténmentes sörélesztőpehely

3,5 dl víz

2 ek olaj

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a forgatáshoz

+ magok a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk, majd hozzágyúrjuk az olajat.

Barna rizslisztes lapon átgyúrjuk és 4 részre osztjuk.

Tenyerünk segítségével lelapítgatjuk, majd feltekerjük.

Mind a 4 résszel megcsinaljuk, majd sütőpapíros tepsire tesszük. Olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk magokkal.

50 fokos sütőben kb. 45 percig kelesztjük, majd 180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük. 







 

Mandulás brownie (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

15 dkg Mester család diabetikus étbevonó

1 dl rizstej

6 dkg Mester család holland kakaópor

1 cs sütőpor

25 dkg Mester család süteményliszt

3 dl víz

+ Mester család gyalult mandula a tetejére

+ olvasztott mentes csokoládé a tetejére

Elkészítés:

A csokoládét felolvasztjuk a rizstejjel, majd kikeverjük.

Hozzáadjuk a többi alapanyagot és alaposan kikeverjük.

Majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét mandulával megszórjuk és 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.

Majd olvasztott csokival meglocsoljuk a tetejét.









 

Banános-csokis süti (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)


Hozzávalók:

2 db érett banán

1 cs sütőpor

2 ek édesítő (1:4)

25 dkg Mester család süteményliszt

3 dl növényi tej

7 dkg Mester diabetikus étbevonó

Elkészítés:

A banánokat villával összetőrjük, majd hozzáadjuk az összes alapanyagot és alaposan összekeverjük.

Sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük, majd 180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.







 

Vaníliás karika (glutén,tej, tojás,cukor,szójamentes,vegán )


Hozzávalók:

10 dkg Bake free Piskóta liszt

20 dkg Bake free Linzer lisztkeverék

3 ek édesítő (1:4)

1 ek vanília aroma

15 dkg margarin

0,75 dl víz

+ olvasztott mentes csokoládé

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

Szilikon lapon kb. ujjnyira kinyútjuk,majd szaggatjuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük és kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

Az egyik oldalát olvasztott mentes csokoládéba mártjuk.










 

2021. június 22., kedd

Töltött fánk (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

30 dkg Bake free lángos - fánk lisztkeverék

2 ek édesítő

1 ek vanília aroma

3 dl rizstej

Töltelék:

5 dl növényi tejszín

1 ek vanília aroma

ízlés szerint édesítő

Tetejére :

Olvasztott mentes csokoládé

+ olaj a sütéshez

Elkészítés:

A lisztet és az édesítőt elkeverjük, majd hozzáadjuk a rizstejet és a vanília aromát, jól eldolgozzuk.

Majd szilikon lapon kinyújtjuk és szaggatjuk.

Forró olajban kisütjük.

A tejszínt kemény habbá verjük az édesítővel és a vanília aromával.

Majd a fánkok felét olvasztott csokiba mártjuk, majd az alsó részre ráteszünk a habból, és jön rá a csokis tető. Majd megint egy kis csokival leöntjük.