2021. július 29., csütörtök

Hamis túrókrémes sütemény (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

25 dkg Bake free piskóta lisztkeverék

2 ek édesítő (1:4)

5 dkg olvasztott csokoládé

3,1 dl növényi tej

Krém:

50 dkg főtt köles

5 dl növényi habtejszín - cukormentes

1 cs vaníliás pudingpor

4 ek tápióka keményítő

ízlés szerint édesítő

+ 15 dkg olvasztott mentes csokoládé

Elkészítés:

A piskótához az alapanyagokat alaposan kikeverjük, majd sütőpapíros tepsibe tesszük. 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

A krémhez a habot felverjük, majd az összes többi alapanyaggal együtt alaposan kikeverjük.

Ha meghűlt a piskóta, akkor kettévágjuk.

A töltelék felét az egyik lapra tesszük, majd rátesszük a másik lapot , majd a töltelék másik fele.

Végül olvasztott csokival borítjuk.

Hagyjuk 3-4 órát, hogy összeálljon.








 

Bake Free magos zsemle (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

25 dkg Bake Free  Arany kenyér lisztkeverék

1 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

6 g sütőpor

1,2 dl növényi joghurt

1 kk só

2,5 dl víz

+ vegán majonéz a kenéshez

+ gluténmentes napraforgó mag a szzóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a növényi joghurtot és a vizet, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.

Majd 3 rézre szedjük.

zsemlét formázunk belőlük, majd sütőpapíros tepsire tesszük.

Lekenjük a majonézzel vékonyan, majd megszórjuk a maggal.

180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.













 

2021. július 26., hétfő

Szezámos zsemlék (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

40 dkg Mester család házi kenyérliszt

1 cs porélesztő

1 kk só

6 dkg margarin

2 dl növényi joghurt

kb. 2 dl víz

1 ek olaj

+ olaj a kenéshez

+ szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és a növényi joghurtot, eldolgozzuk benne. Majd hozzáadjuk a vizet és alaposan összedolgozzuk, végül az olajat is hozzádolgozzuk.

5 részre osztjuk.

Majd sütőpapíros tepsire zsemléket formázunk belőle.

Tetejét vékonyan olajozzuk, majd megszórjuk szezámmaggal.

50 fokos sütőben egy órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.







 

Pudingos-lekváros-csokis csiga (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

30 dkg Mester család Házi kenyérliszt

20 dkg Mester család kelt tészta liszt

1 cs porélesztő

3 ek édesítő (1:4)

10 dkg margarin

1 dl növényi tejszín

2,5 dl víz

Töltelék:

5 dl növényi tej

10 dkg Mester család vaníliás pudingpor

Ízlés szerint édesítő

20 dkg cukormentes baracklekvár

10 dkg mentes csokoládé darabolva

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és a növényi tejszínt, eldolgozzuk benne. Majd hozzáadjuk a növényi tejet és alaposan kidolgozzuk. Meleg helyen egy órát pihentetjük.

Majd szilikon lapon kinyújtjuk.

A felét megtöltjük az előzőleg megfőzött pudinggal, a másik felét a lekvárral, majd megszórjuk a csokidarabokkal.

Feltekerjük és felvagdossuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejét vékonyan olajozzuk, majd 180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük.












 

Magos kenyér (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

40 dkg Mester család házi kenyérliszt

10 dkg lenmag - szezámmag vegyesen

2 kk só

1 cs porélesztő

15 g gluténmentes sörélesztőpehely

5 dl víz

1 ek olaj

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk, végül beledolgozzuk az olajat.

Sütőpapírral bélelet vagy vékonyan kiolajozott kenyérformába tesszük, elegyengetjük benne, majd tetejét olajjal lekenjük.

50 fokon kb. 50 percet kelesztjük, majd 180 fokon kb. 50-55 perc alatt megsütjük.







 

Gyümölcs leves (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

50 dkg vegyes gyümölcskeverék (nekem fagyasztott volt)

50 g Mester család vaníliás pudingpor

2 dl növényi tejszín

5 dl víz

ízlés szerint édesítő

2 ek citromlé

Elkészítés:

A gyümölcsöket egy lábasba tesszük, felöntjük vízzel,majd puhára főzzük.

Majd ízesítjük. A pudingport a tejszínnel kikeverjük, majd hozzáadjuk és alaposan elkeverjük, majd készre főzzük.







 

Bundás gomba (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

40 dkg gomba

15 dkg reszelt növényi sajt

15 dkg Mester család kenyérmorzsa

7,5 dkg csicseriborsó liszt

13 dkg Mester család házi kenyérliszt

kb 0,6 dl víz

+ olaj a sütéshez

Elkészítés:

A gombákat megpucoljuk, megmossuk.

A többi alapanyagot egy tálban alaposan kikeverjük.

Majd a gombákat beleforgatjuk és forró olajban megsütjük.








 

Köleses gombakrém (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

25 dkg portobello gomba (chefgomba) - 4 db nagyfejű gomba

15 dkg főtt köles

ízlés szerint fűszerek

olaj

Elkészítés:

A gombát megpucoljuk, megmossuk, apróra vágjuk, majd olajon megpirítjuk.

Majd az összes többi alapanyaggal együtt botmixerrel pépesítjük, majd tálaljuk.