Hozzávalók:
50 dkg Mester család süteményliszt
15 dkg Mester család diabetikus étbevonó (olvasztva)
10 dkg Mester család holland kakaópor
1,5 cs sütőpor
6 dkg édesítő (1:4)
2,5 dkg útifűmaghéj
5,5 dl víz
Töltelék:
0,5 dl növényi tej
2 dl növényi tejszín
ízlés szerint édesítő
20 dkg barna rizsliszt
10 Mester család holland kakaópor
10 dkg margarin
10 dkg Mester család diabetikus étbevonó
+ 4 dl növényi tejszín
+ ízlés szerint édesítő
+ 1-2 holland kakaópor
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan kikeverjük.
Egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, majd a tészta felét beletesszük és kb 40 perc alatt megsütjük, majd a tészta másik felét is megsütjük. (tehát két piskótát sütünk)
Közben a töltelékhez a margarinon és a csokoládén kívül mindent egy lábasba elkeverünk, majd sűrűre főzzük, végül belekeverjük a margarint és a csokit.
Ha a lapok kihűltek akkor kettébe vágjuk, így 4 lap lesz.
Majd a tortaformába helyezzük az egyik lapot , jön a krém , megint egy lap, megint krém, ismét egy lap és a krém, majd az utolsó lappal lezárjuk.
Hűtőben pihentetjük egy éjjelt.
Majd másnap a 4 dl növényi tejszínt kemény habbá verjük, kettévesszük, és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
Majd a sima tejszínnel körbe kenjük a tortát, és a kakaós és sima tejszínnel habnyomó segítségével díszítjük.