2022. május 31., kedd

Csokis buddha tál kehely (glutén,tej,tojás, szója, hozzáadott cukormentes, vegán)


Hozzávalók:

1,5 dl növényi tejszín - felverhető - natúr

ízlés szerint édesítő

1,5 dl növényi tej

10 dkg Naturharmonia Bio buddha tál - csoki csoda

1 kk Naturharmonia Macaccino original

+ Naturharmonia bio csoki chips - díszítésnek

Elkészítés:

A tejszínt az édesítővel kemény habbá verjük.

A buddha tál - csoki csodát a növényi tejjel kikeverjük.

Majd egy kehely aljára a hab fele jön, ezt megszórjuk Macaccino porral, majd a kikevert csokis buddha tál, majd a maradék tejszínnel díszítjük és csoki chipssel megszórjuk.







 

2022. május 30., hétfő

"Sajtos" falatok (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

20 dkg Mester házi kenyérliszt

3 g porélesztő

1-2 kk só

1 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

10 dkg növényi cottage cheese

4 dkg margarin

1,6 dl víz

+ olaj a kenéshez

+ kb 15 dkg reszelt növényi sajt a tetejére

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a cottage chees-t, eldolgozzuk benne, majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk.

Szilikon lapon kb. fél ujjnyira kinyújtjuk kocka alakba, tetejét olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk a növényi sajttal.

Felkockázzuk, vagy téglalapokra vágjuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük, majd 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.  (NEM KELESZTJÜK!!!!!)









 

Csupa csokis muffin (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

50 dkg Mester süteményliszt

15 dkg Mester diabetikus étbevonó - olvasztva

5 dkg Mester holland kakaópor

6 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

2,5 dkg útifűmaghéj

6 dl víz

Elkészítés:

Az összes alapanyagot egy tálba tesszük, majd alaposan kikeverjük.

Majd muffin formákba tesszük és 180 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük.








 

Burgonyás kenyér (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:


50 dkg Mester házi kenyérliszt


5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely


1 cs porélesztő


2-3 kk só


10 dkg Mester család burgonyapehely


8 dl víz


2 ek olaj


+ olaj a kenéshez


+ gluténmentes sörélesztőpehely a szóráshoz


Elkészítés:


A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, jól összedolgozzuk, majd jön az olaj, és azzal is összedolgozzuk.

Sütőpapírral kibélelt kenyérformába tesszük,majd tetejét olajjal lekenjük.

Bevagdossuk.

50 fokon 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb 60-70 perc alatt megsütjük.









 

Diós krémes (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)



Hozzávalók:

Lapok:

30 dkg Mester süteményliszt

7,5 dkg margarin

3 dkg édesítő (1:4)

4 g sütőpor

1,2 dl víz

Krém:

4 dl növényi tej

2 dl növényi tejszín

ízlés szerint édesítő

2 ek vanília aroma

25 dkg darált dió

10 dkg barna rizsliszt

Elkészítés:

A lapokhoz a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a vizet .

Majd 3 részre osztjuk, és kinyújtjuk őket kb 18x18-as formára.

180 fokon kb 12-15 perc alatt megsütjük.

A krémhez az alapanyagokat kikeverjük, majd sűrűre főzzük.

Ha kisültek és meghűltek a lapok, akkor megtöltjük.

Hagyjuk pár órát, míg jól összeáll, majd fogyasztható.






 

Burgonyás bagel (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

25 dkg Mester házi kenyérliszt

0,5 cs porélesztő

1-2 kk só

10 dkg Mester család burgonyapehely

4,7 dl víz

2 ek olaj

+ olaj a kenéshez

+ gluténmentes sörélesztőpehely a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, jól összedolgozzuk, majd jön az olaj, és azzal is összedolgozzuk.

Meleg helyen egy órát kelesztjük.

Majd szilikon lapon átgyúrjuk (szórhatunk alá egy kis lisztet), majd kinyújtjuk kb 2,5-3 ujjnyi vastagra.

Majd szaggatjuk (én fánk szaggatót használtam).

Forró-lobogó vízben főzzük 2-3 percig.

Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk a sörélesztőpehellyel.

180 fokon kb. 35-45 percig sütjük.









 

2022. május 29., vasárnap

Vaníliás csokitorta (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)



Hozzávalók:

Piskóta:

40 dkg Mester süteményliszt

4 dkg vaníliás pudingpor

1,5 dkg útifűmaghéj

5 dkg édesítő

4,5 dl víz

1 ek citromlé

1 cs sütőpor

Krém:

5 ek kakaópor
ízlés szerint édesítő
15 dkg  barna rizsliszt
20 dkg Mester család diabetikus étbevonó
4 dl rizstej

3 dl rizstejszín

5 dkg margarin

+ kb 1,5 dl növényi tejszín - natúr - édesítve -felverhetó

+ kb 5 dkg Mester család diabetikus étbevonó - olvasztva

Elkészítés:

A Piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.

Majd egy 18 cm - es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, a masszát beletesszük, elegyengetjük.

180 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.

A krémhez a margarinon kívül az összes alapanyagot alaposan kikeverjük, majd sűrűre főzzük, a végén beletesszük a margarint, elkeverjük, egynemű legyen.

Majd ha a piskóta megsült és kihűlt, három részre vágjuk.

Megtöltjük a krémmel, majd egy éjjelre a hütőbe tesszük.

Másnap a tejszínnel (amit előzőleg felvertünk, és a csokival díszítjük.

Ötlet, a felvert tejszín egy részébe tehetünk kakaóport, és így díszíthetjük.







Mandulás ropogós háromszögek (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

40 dkg főtt, áttört burgonya

20 dkg Mester házi kenyérliszt

4 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

5 dkg Mester gyalult mandula

2,5 dkg útifűmaghéj

2 g sütőpor

Szükség szerint némi víz

+ olaj a kenéshez

+ gluténmentes sörélesztőpehely a szóráshoz

Elkészítés:

Az összes alapanyagot egy tálba tesszük, alaposan összedolgozzuk.

Majd szilikon lapon kinyújtjuk kb fél ujjnyira (vagy lehet picit annál vékonyabbra is).

Majd háromszögekre vágjuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük őket, tetejét nagyon vékonyan olajozzuk, megszórjuk sörélesztőpehellyel, majd 180 fokon kb 10-15 perc alatt megsütjük.








 

Áfonyás kuglóf (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

45 dkg Mester család süteményliszt

1 cs sütőpor

5 dkg édesítő (1:4)

2 ek útifűmaghéj

kb 4,5-5 dl víz

2 ek vanília aroma

10 dkg Mester család diabetikus étbevonó

20 dkg áfonya

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, majd elkeverjük.

Beletördeljük a csokit, majd az áfonyát tesszük bele, elkeverjük.

Majd a víz és vanília aroma jön, alaposan kikeverjük.

Egy kuglóf formát vékonyan kiolajozunk, majd a masszát beletesszük.

180 fokon kb. 45-50 perc alatt megsütjük.








 

Epres - kekszes sütés nélküli (glutén,tej,tojás,cukor,szőjamentes,vegán)


Hozzávalók:

1 cs Mester család keksztekercspor

20 dkg Mester család diabetikus étbevonó (olvasztva)

3 dkg margarin

kb. 1 dl növényi tej

ízlés szerint édesítő

Töltelék:

4 dl növényi tejszín - natúr - felverhető

1 cs epres pudingpor

ízlés szerint édesítő

20 dkg eper - villával tőrjük össze 

Elkészítés:

A keksztekercsport összedolgozzuk a többi hozzávalóval, majd egy kenyérformát kibélelünk folpackkal, majd beleegyengetjük, hogy a belseje üres maradjon.

A tejszínt kemény habbá verjük, beletesszük a pudingot, édesítőt, epret,majd alaposan keverjük ki.

Majd töltsük bele a formába (hagyjunk a díszítésnek belőle).

Tegyük a hűtőbe 3-4 órára, majd a maradék tejszínes krémmel vonjuk be.