Hozzávalók:
Piskóta:
40 dkg Mester süteményliszt
4 dkg vaníliás pudingpor
1,5 dkg útifűmaghéj
5 dkg édesítő
4,5 dl víz
1 ek citromlé
1 cs sütőpor
Krém:
5 ek kakaópor
ízlés szerint édesítő
15 dkg barna rizsliszt
20 dkg Mester család diabetikus étbevonó
4 dl rizstej
3 dl rizstejszín
5 dkg margarin
+ kb 1,5 dl növényi tejszín - natúr - édesítve -felverhetó
+ kb 5 dkg Mester család diabetikus étbevonó - olvasztva
Elkészítés:
A Piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.
Majd egy 18 cm - es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, a masszát beletesszük, elegyengetjük.
180 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.
A krémhez a margarinon kívül az összes alapanyagot alaposan kikeverjük, majd sűrűre főzzük, a végén beletesszük a margarint, elkeverjük, egynemű legyen.
Majd ha a piskóta megsült és kihűlt, három részre vágjuk.
Megtöltjük a krémmel, majd egy éjjelre a hütőbe tesszük.
Másnap a tejszínnel (amit előzőleg felvertünk, és a csokival díszítjük.
Ötlet, a felvert tejszín egy részébe tehetünk kakaóport, és így díszíthetjük.