2022. november 29., kedd

Óriás sajtos zsemle (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

50 dkg Mester család házi kenyérliszt

1 cs porélesztő

2-3 kk só

2,2 dl növényi tejszín

3 dl víz

2,5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

2 ek olaj

+ reszelt növényi sajt a szóráshoz

+ olaj akenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat.

Alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az olajat, és addig gyúrjuk, míg a tál falától el nem válik a tészta.

Majd 4 részre osztjuk ( ha kisebb zsemléket szeretnétek, akkor 6 részre osszátok ).

Sütőpapíros tepsire zsemléket formázunk a tésztából, majd lekenjük olajjal és megszórjuk a reszelt növényi sajttal.

50 fokon kb. 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 35-45 perc alatt megsütjük.









 

Dupla burgonyás pogácsa (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

25 dkg főtt - áttört burgonya

10 dkg Mester család burgonyapehely

2-3 kk só

25 dkg Mester család házi kenyérliszt

10 dkg Mester család kelt tészta liszt

4 dl növényi tej

10 dkg margarin

+ olaj a kenéshez

+ gluténmentes sörélesztőpehely a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, eldolgozzuk benne, majd a főtt-áttört burgonyát. Alaposan dolgozzuk össze, végül a növényi tejet.

Majd lisztes lapon nyújtsuk ki kb 2,5-3 újjnyira és szaggassuk ki.

Tegyük sütőpapíros tepsire, kenjük le vékonyan olajjal, szórjuk meg a sörélesztőpehellyel.

Majd 180 fokon süssük kb 30 - 35 percet.








 

Mester bagett (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók (2 db -hoz)

40 dkg Mester házi kenyérliszt

5 dkg Mester család burgonyapehely

2 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

10 dkg barna rizsliszt

1 cs porélesztő

2-3 kk só

6 dl víz

2 ek olaj

+ olaj a kenéshez

+ szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkvejük, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan összedolgozzuk, végül beledolgozzuk a 2 ek. olajat.

Majd egy bagett formát sütőpapírral kibélelünk.

A tésztát két részre osztjuk és bagetteket formázunk belőle.

Majd beletesszük a bagett formákba (2 db lesz), tetejét vékonyan olajjal lekenjük, majd szezámmaggal megszórjuk.

50 fokon 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 35-45 perc alatt megsütjük.









 

Almás - sütőtökös pite (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán )


Hozzávalók:

35 dkg Mester család süteményliszt

5 g sütőpor

4 dkg édesítő (1:4)

15 dkg margarin

1 dl növényi tej

Töltelék:

40 dkg sült sütőtök

1 kg alma ( kb 6 db ) - reszelve

fahéj

ízlés szerint édesítő

Elkészítés:

A tészta száraz alapanyagait egy tálban elkeverjük, majd bele dolgozzuk a margarint, végül a növényi tejet.

Két részre osztjuk, majd kinyújtjuk mind a két lapot 18x18-as formára.

A sütőtököt és az almát (ennek nyomkodjuk ki a levét) egy tálba tesszük az édesítővel és a fahéjjal, alaposan elkeverjük.

Majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük az egyik lapot, erre rátesszük a tölteléket, eloszlatjuk, majd a másik lap tésztát a tetejére tesszük.

180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.







 

Almás-krémes több lapos sütemény (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

40 dkg Mester süteményliszt

3 dkg édesítő (1:4)

10 dkg margarin

1,5 dkg útifűmaghéj

2,2 dl víz

8 g mézes fűszerkeverék

Töltelék:

6 dl növényi tej

12 dkg Mester család vaníliás pudingpor

ízlés szerint édesítő

6 db nagyobb alma reszelve

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a margarint, eldolgozzuk benne, majd hozzá adjuk a vizet és jól összedolgozzuk.

4 részre osztjuk, és mindegyiket kinyújtjuk 18x18 -as formára.

Mindegyik lapot 180 fokos sütőben megsütjük kb 10-15 perc alatt.

Közben a növényi tejet,édesítőt és pudingport kikeverjük, majd megfőzzük.

Majd belekeverjük a reszelt almát.

Ha meghűltek a lapok, akkor rétegezzük őket.

Majd porédesítővel megszórjuk.







 

Tepsiben sült gombás ragus tészta (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

25 dkg köles tészta

25 dkg ChefGomba - laska

25 dkg ChefGomba - Portobello

1 konzerv zöldborsó

ízlés szerint :

pirospaprika

zöldfűszerek

bors

2 dl növényi tejszín

15 dkg növényi sajt - reszelve

3 ek olaj

Elkészítés:

A gombákat megmossuk, megpucoljuk, majd apróra vágjuk.

Egy lábasba tesszük az olajat, majd a gombákat, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót, elkeverjük.

Fűszerezzük, hozzáadjuk a növényi tejszínt, alaposan elkeverjük, majd puhára főzzük.

A tésztát kifőzzük, majd összekeverjük a tejszínes gombás raguval.

Egy  jénaiba tesszük, tetejére tesszük a reszelt sajtot, majd 180 fokon kb. 20 percig sütjük.











 

2022. november 23., szerda

Vegán Wellington (glutén,tej,tojás, cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

Tészta:

12,5 dkg barna rizsliszt

5 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő

3 dkg útifűmaghéj

1-2 kk só

1 cs sütőpor

2 ek citromlé

5,5 dkg margarin

2,4 dl víz

+ margarin

Töltelék:

1 db nagyonn tv paprika ( akihasználhat hagymát, akkor annak az)

1 db cukkini

1 közepes padlizsán

4-5 ek olaj

ízlés szerint pirospaprika, bors, só, zöldfűszerek

1 cs borsófehérje protein + 1 dl meleg víz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A cukkinit és a padlizsánt, illetve a paprikát jól megmossuk, majd apróra daraboljuk.

Kis olajon átforgatjuk őket, pirítjuk.

A borsófehérje proteint meleg vízben beáztatjuk.

Majd ha megpirultak a zöldségek, akkor hozzáadjuk, ízlés szerint a fentiekkel fűszerezzük, megfőzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és eldolgozzuk benne, végül a nedves alapanyagokat, és jól összedolgozzuk.

Szilikon lapon vékonyra nyújtsuk ki a tésztát,majd az egyik oldalát vékonyan margarinnal kenjük le, hajtsuk össze, majd nyújtsuk ki ismét,majd megint az egyik oldalát margarinnal kenjük le, hajtsuk összeismét,végül nyújtsuk ki ismét.

A tölteléket kenjük rá egyenletesen.

Két oldalát hajtsuk be, majd tekerjük fel.

Egy nagyobb kenyérformát béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük bele a tekercset.

Olajal vékonyan kenjük le, majd 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt süssük meg.











 

2022. november 21., hétfő

Hamis Flódni (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

20 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

15 dkg tápióka keményítő

4 dkg útifűmaghéj

5 dkg édesítő (1:4)

2 dl növényi tejszín

2,5 dl növényi tej

1 cs sütőpor

2 ek citromlé

Töltelék:

4 dl növényi tejszín

18 dkg darált mák + ízlés szerint édesítő

25 dkg szilvalekvár - cukormentes

15 dkg darált dió + ízlés szerint édesítő

5 db közepes alma - megmosva - reszelve - édesítve + adjunk hozzá fahéjat.

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük. Majd hozzá  adjuk a nedves alapanyagokat,és alaposan összedolgozzuk.Hagyjuk 5 percet pihenni, majd 5 részre osztjuk.

Mindegyik tésztát kinyújtjuk egy 18x18 forma méretére, majd 180fokon mindegyik lapot megsütjük kb. 10-12 perc alatt.

A töltelékekhez a tejszínt alaposan felverjük.

4 részre osztjuk.

Az egyik részbe a diót, a másikba a lekvárt, a harmadikba a mákot, majd a negyedikbe az almát (ezt nyomkodjuk ki) keverjük bele.

Ha kész vannak és kihűltek a lapok, akkor rétegezzük.

Először jön egy lap, majd a tejszínes mákos réteg, majd egy lap és a szilvás réteg, majd megint egy lap, és a diós réteg, végül egy lap és az almás réteg és az utolsó lappal lezártjuk.

Hagyjuk összeállni 4-5 órát.

Majd porédesítővel megszórva tálaljuk.








 

2022. november 15., kedd

Csokis - mogyorókrémes szelet (glutén,tej,tojás,hozzáadott cukor,szójamentes,vegán)


Piskóta:

Hozzávalók:

20 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő

4,5 dkg útifűmaghéj

3 dkg nyers bio kakaópor

1 cs sütőpor

5 dl víz

2 ekcitromlé

4 dkg édesítő

1 tábla bio mogyorókrémes csokoládé ( apróra tördelve )

Krém:

2 dl bio kókusztejszínhab

3 dl növényi tejszín

2 dkg nyers bio kakaópor

10 dkg bió csokoládés mogyorókrém

ízlés szerint édesítő

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálba elkeverjük ( a csokit is tegyük bele ), majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan kikeverjük. 

Egy 18x20-asformát sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a piskóta masszát és 180 fokon kb. 45 perc alatt  megsütjük.

A krémhez a növényi tejszínt alaposan felverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és kikeverjük.

Ha megsült és meghűlt a piskóta, akkor kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.

Tálalásnál megszórjuk porédesítővel.