2013. január 28., hétfő

BORLEVES

Hozzávalók:
  • 1l fehérbor
  • 6 dl víz
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 ek liszt
  • szegfűszeg (ízlés szerint)
  • citromhéj (ízlés szerint)
Elkészítés:
  1. A tojásokat egy tálban felverjük.
  2. Beletesszük a lisztet, felhigítjuk a vízzel, és összekeverjük alaposan.
  3. Felforraljuk a bort a fűszerekkel.
  4. A felforralt bort beletesszük a tojásos, lisztes, vizes folyadékunkhoz. Majd hozzáadjuk a cukrot.
  5. Jól összekeverjük, majd visszatesszük a tűzre, és addig főzzük még, amíg be nem sűrűsödik. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése