Hozzávalók:
- 25 dkg háztartási vagy vajas keksz
- 2 cs vaníliás pudingpor
- cukor
- tej (kb. 8 dl)
- 1 doboz eperkonzerv
- 2 dl hulala
- dekorcukrok
- folpack
Elkészítés:
- Fogunk egy pástétom formájú sütiformát, majd folpack-kal kibéleljük. A keksszel körbe-, illetve az aljára rakjuk.
- Megfőzzük a pudingot, de úgy, hogy csak kb 8 dl tejet használunk, mert a fennmaradt, rész az a konzervnek a leve lesz. Az epret apróra felvágjuk, majd a kész pudingba a felét belekeverjük.
- Ha ez megvan, akkor a kekszre óvatossan egy réteget ráfolyatunk. Majd jöhet megint a keksz, majd a puding, és így sorban. A legvégét a keksznek kell zárnia.
- Majd a kilógó folpack-ot ráhajtjuk. Ha egy kissé meghűlt, akkor betesszük a hűtőbe. (Én egy egész éjjelre szoktam, mert akkor nagyon jól összeáll.)
- Másnap, mikor kivesszük, akkor ráborítjuk egy tálcára, majd óvatossan leszedjük a sütőformát, majd a folpack-ot róla.
- A tejszínt jól felverjük úgy, hogyha megfordítanánk a tálat, akkor se essen ki belőle. Majd ha kész, akkor a maradék epret hozzáadjuk, és tovább keverjük.
- Majd fogjuk, és bevonjuk jó vastagon vele a formánkat.
- A legvégén pedig díszítjük. (Én dekorcukorkákkal és szívecskével díszítettem, de lehet mással is, pl. gyümölccsel). Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése