Hozzávalók:
- 60 dkg szeletelt bőrös malachús
- 5 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- napraforgó olaj
- 1 kk őrölt chilipaprika
- 1 kg burgonya
Elkészítés:
- A fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymanyomón áttörjük egy tálba. Hozzáadjuk az olajat, sót, borsot és chilipaprikát. Ezt jól összekeverjük.
- A malachúst jól megmossuk, majd beletesszük a pácba. Átforgatjuk benne, majd letakarjuk, és egy napra a hűtőbe tesszük.
- A krumplikat megmossuk, majd úgy héjastól négy felé vágjuk. Egy tepsibe kis olajat öntünk, és szétkenjük benne.
- Beletesszük a malachúst, majd rá a krumplikat és a maradék páccal leöntjük a krumpli.
- Fóliával letakarjuk, és 30 percet puhítjuk. Majd leszedjük a fóliát, és 15-20 percig sütjük még, hogy szép színe legyen. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése