2013. január 29., kedd

FOKHAGYMÁS MALACSÜLT BURGONYÁVAL (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKORMENTES)

Hozzávalók:
  • 60 dkg szeletelt bőrös malachús
  • 5 gerezd fokhagyma
  • bors
  • napraforgó olaj
  • 1 kk őrölt chilipaprika
  • 1 kg burgonya
Elkészítés:
  1. A fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymanyomón áttörjük egy tálba. Hozzáadjuk az olajat, sót, borsot és chilipaprikát. Ezt jól összekeverjük.
  2. A malachúst jól megmossuk, majd beletesszük a pácba. Átforgatjuk benne, majd letakarjuk, és egy napra a hűtőbe tesszük.
  3. A krumplikat megmossuk, majd úgy héjastól négy felé vágjuk. Egy tepsibe kis olajat öntünk, és szétkenjük benne.
  4. Beletesszük a malachúst, majd rá a krumplikat és a maradék páccal leöntjük a krumpli.
  5. Fóliával letakarjuk, és 30 percet puhítjuk. Majd leszedjük a fóliát, és 15-20 percig sütjük még, hogy szép színe legyen. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése