- 0,5 fej kelkáposzta
- 60 dkg darált hús
- 3 db tojás
- só
- bors
- pirospaprika
- 2 db zsemle
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- napraforgó olaj
Elkészítés:
- A hagymát megpucoljuk, majd apró darabokra vágjuk, a fokhagymát megpucoljok, majd fokhagyma nyomón átnyomjuk.
- A darált húshoz hozzáadjuk a fokhagymát és hagymát, majd 1 db tojást, sót, borsot és pirospaprikát. Összegyúrjuk jó alaposan.
- A zsemlét vízbe beáztatjuk, majd jól kinyomkodva hozzáadjuk a masszához. Ezt is jól eldolgozzuk benne.
- A maradék két tojást megfőzzük..
- A kekáposztát leveleire szedjük, majd jól megmossuk.
- Egy tepsibe kicsi olajat öntünk, majd kibéleljük káposztalevéllel.
- Ha megfőtt a tojás, akkor megpucoljuk, és ketté vágjuk.
- A darált húsos masszát hosszúkás alakúra formázzuk, és beletesszük a káposztalevéllel kibélelt tepsibe.
- A közepébe csinálunk egy "árkot", és a tojásokat végig rakjuk benne.
- Majd ráhúzzuk a masszát, hogy eltakarja.
- A káposztaleveleket oldalról a húsra húzzuk, és a maradékkal beborítjuk, és rányomkodjuk.
- Fóliával letakarva kb. 30-40 percet sütjük. (nézzünk néha alá, nehogy a káposzta megégjen) Majd a fóliát levéve, még kb. 15-20 percet sütjük, hogy szép színe legyen! Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése