- 2 db csirkemell
Páchoz:
- bors
- só
- édesítő
- 1 dl fehérbor
- 2 ek olaj
Bundához:
- 5 dkg alfa mix glutén mentes lisztkeverék
- 5 dkg szezámmagliszt
- 5 dkg kókuszliszt
- 1,5 ek keményítő
- 0,5 cs sütőpor
- 1 tojás
- 2 ek olaj
- só
- víz
Mézes mázhoz:
- 5 ek mézpótló
- 6 dkg édesítő
- 1 ek ecet
Elkészítés:
- A csirkemelleket jól megmossuk, majd apró csíkokra vágjuk.
- A páchoz valókat egyszerűen összekeverjük, és ebbe beletesszük a csirkecsíkokat, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Másnap mikor kivettük a hűtőből, elkészítjük a bundát.
- A lisztből, keményítőből, sütőporból, tojásból, olajból, sóbló, és vízből egy kissé sűrűbb masszát csinálunk.
- A mázhoz is a hozzávalókat egy tálba rakjuk, és összekeverjük, kivétel a szezámmag.
- Ha kész, akkor a csirkecsíkokat fogjuk, és egyenként a sűrű masszába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
- Amint kisült, tesszük a mézpótlós mázba, majd egy tálra, és megszórjuk a szezámmaggal.
- Egész addig csináljuk, míg el nem fogy! Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése