2013. január 26., szombat

KOCSONYA

Hozzávalók:
  • 1 kg kocsonyahús (köröm, fül, bőr)
  • 0,5 kg sertéshús
  • 4 sárgarépa
  • fehérrépa
  • 2 hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • bors
 Elkészítés:
  1. A kocsonyahúst megmossuk, majd lepörzsöljük, hogy ne legyen rajta szőr, vagy sörtemaradvány. (Én borotvát is használtam!) Majd még egyszer alaposan megmossuk.
  2. A zöldségféléket megtisztítjuk és feldaraboljuk.
  3. Fogunk egy nagy lábast, és abba beletesszük a húst a zöldségekkel. Felengedjük addig, hogy az egészet ellepje. Majd sóval és borssal ízesítjük. Feltesszük főni, és jó 3-4 órán keresztül lassú tűzön főzzük. Ha a víz apad, akkor adunk még hozzá, hogy továbbra is ellepje a húsokat.
  4. Ha megfőtt, akkor levesszük a tűzről, majd kiszedjük belőle a húsokat és a zöldségeket. Fogunk egy "konyharuhát", és a levet átszűrjük, hogy tiszta legyen. Majd a húsokról leszedjük a csontokat.
  5. Tálakba elhelyezzük a húst, a zöldséget, esetleg fül, és bőrdarabokat. Majd a legvégén rámerjük a levet.
  6. Hideg helyre alvadni, hűlni tesszük. Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése