Hozzávalók:
- 1 kg kocsonyahús (köröm, fül, bőr)
- 0,5 kg sertéshús
- 4 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 2 hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
- A kocsonyahúst megmossuk, majd lepörzsöljük, hogy ne legyen rajta szőr, vagy sörtemaradvány. (Én borotvát is használtam!) Majd még egyszer alaposan megmossuk.
- A zöldségféléket megtisztítjuk és feldaraboljuk.
- Fogunk egy nagy lábast, és abba beletesszük a húst a zöldségekkel. Felengedjük addig, hogy az egészet ellepje. Majd sóval és borssal ízesítjük. Feltesszük főni, és jó 3-4 órán keresztül lassú tűzön főzzük. Ha a víz apad, akkor adunk még hozzá, hogy továbbra is ellepje a húsokat.
- Ha megfőtt, akkor levesszük a tűzről, majd kiszedjük belőle a húsokat és a zöldségeket. Fogunk egy "konyharuhát", és a levet átszűrjük, hogy tiszta legyen. Majd a húsokról leszedjük a csontokat.
- Tálakba elhelyezzük a húst, a zöldséget, esetleg fül, és bőrdarabokat. Majd a legvégén rámerjük a levet.
- Hideg helyre alvadni, hűlni tesszük. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése