2013. január 23., szerda

ŐSZIBARACKOS TÚRÓTORTA



  • 25 dkg háztartási keksz
  • 50 dkg túró
  • 1 pohár kefír
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3-4 ek cukor
  • 2 dl hulala édes tejszín
  • 2 cs zselatinfix
  • 2 kk vanília aroma
  • 2 cs zselatin
  • 1 doboz őszibarack konzerv
elkészítés
  1. Egy kerek tortaformát kirakunk háztartási keksszel.
  2. Majd a túrót a kefírrel összeturmixoljuk, ha egy kicsit szárazzabb a túró, akkor még a konzerv levéből lehet hozzáönteni, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a vanília aromát. Majd ezt kiönjük egy tálba.
  3. A tejszínt felverjük, majd a túrós masszához hozzáadjuk.
  4. A barackokat apró daraborkra vágjuk, de kb. két barackot (két fél) meghagyunk. A kis darabokat is belekeverjük a masszába, majd a zselatinfixet is hozzáadjuk, és jól eldolgozzuk. Ezt a masszát beleöntjük a formánkba, amit előzőleg kiraktunk keksszel.
  5. Majd a maradék barackot cikkekre vágjuk, és kidíszítjük vele.
  6. A tetejére pedig elkészítjük a színtelen zselatint, majd rákanalazgatjuk. Ezt egy napig állni hagyjuk, és másnap fogyaszthatjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése