- 1 kg sertéshús
- 1 konzerv zöldborsó
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- napraforgó olaj
- só
- bors
- pirospaprika
Elkészítés:
- A húst alapossan megmossuk, majd apró kockákra vágjuk és meg egyszer megmossuk.
- A hagymát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk, majd olajon üvegesre pároljuk.
- Lehúzva a tűzről hozzáadjuk a sót, borsot, pirospaprikát, és alaposan elkeverjük.
- Visszatesszük a tűzre, majd hozzáadjuk a paradicsomot, amit előzőleg cikkekre vágtunk.
- Jól elkevergetjük, majd hozzáadjuk a húst, és felöntjük vízzel, hogy ellepje.
- Amikor a hús félig megpuhult, akkor hozzá adjuk a zöldborsót.
- Félig letakarva addig főzzük, amíg a lé nem párolog el, nem lesz szaftos, illetve amíg a hús nem puhul meg teljesen. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése