- 3 gerezd fokhagyma
- 2 fej hagyma
- 60 dkg darált hús
- 45 dkg vegyes zöldség
- 2 tojás
- 2 zsemle
- só
- bors
- pirospaprika
- zsemlemorzsa
- olaj
Elkészítés:
- A húst beletesszük egy nagy tálba. A hagymát apró darabokra vágjuk, a fokhagymát megpucoljuk és fokhagymanyomón áttörjük. Hozzáadjuk ezeket a húshoz. Majd a tojást, sót, borsot és pirospaprikát.
- A zsömléket beáztatjuk, majd kinyomkodjuk, és azt is hozzáadjuk. Alaposan összegyúrjuk.
- A zöldséget jó puhára pároljuk, majd azt is hozzáadjuk. Ezzel is jól összegyúrjuk.
- Majd maroknyi adagokat kiszedegetünk és golyókat formázunk, összelapítjuk.
- Zsemlemorzsában megforgatjuk, majd forró olajban kisütjük. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése