Piskóta:
- 12 db tojás
- 12 ek cukor
- 12 ek liszt
- 2 sütőpor
- zöld ételfesték
Krém:
- 8 pohár citromos joghurt
- 0,5 dl mascarpone
- 25 dkg vaj
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 2 cs zselatinfix
- 5 ek citromlé
- 8 ek cukor
- sárga ételfesték
- A piskótát a szokásos módon elkészítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot készítünk,a sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a sütőport és lisztet hozzáadjuk, kikeverjük, majd a fehérjét is hozzákeverjük. Majd a zöld ételfestékkel megfestjük.
- Majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük két részben (2 piskóta legyen).
- Elkészítjük a krémet: a vaníliás pudingot 5 ek cukorral és 4 dl tejjel megfőzzük.
- Közben egy nagy tálba tesszük a joghurtot, mascarponet, vajat (kissé megolvasztva), zselatinfixet, citromlevet, 3 ek cukrot és sárga ételfestéket. Alaposan összedolgozzuk, majd ha kész, akkor a pudingot is belekeverjük.
- Ha kész a piskóta, akkor mindegyiket kettévagjuk, majd rétegezzük a krémmel, de úgy, hogy a tetejére ne kerüljön krém, és betesszük a hűtőbe.
- Elkészítjük a fondantot. A zselatint forró vízben kikeverjük, majd a mézet és vajat felolvasztjuk, egybe öntjük a kettőt, és jól kikeverjük még a tűz felett. Majd egy nagy tálba tesszük a porcukrot, és erre ráöntjük, majd összekeverjük, és folyamatossan adagolunk hozzá porcukrot , amíg ragacsos nem lesz, majd nyújtódeszkán kézzel átdologozzuk folyamatos porcukor hozzáadás mellett. Majd a zöld festékkel megfestjük. Berakjuk a hűtőbe, hogy összeálljon.
- Majd kivesszük a tortát, kinyújtjuk a fondantot, és a tortára tesszük, majd az ostyalappal és cukormázzal díszítjük tetszés szerint! Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése