- 1 kg krumpli
- 40 dkg rizs
- 60 dkg darált hús
- 2 fej hagyma
- 1 konzerv zöldborsó
- só bors
- pirospaprika
- fokhagymás fűszerkeverék
- majoranna
- 3 ek tejföl
- 3 tojás
- 3 ek joghurt
- 1 ek mustár
- olaj
Elkészítés:
- A krumplit megpucoljuk, megmossuk, és karikákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük.
- A rizst megfőzzük.
- A hagymát apróra vágjuk, majd üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a darált húst, amit jól megpirítunk, majd hozzáadjuk a zöldborsót, összesütjük, és fűszerezzük ízlés szerint a sóval, borssal, majorannával és fokhagymás fűszerkeverékkel.
- Egy tepsi alját kikenjük olajjal, majd a krumplit letesszük alulra, erre jön a zöldborsós darált hús, majd a tetejére a rizs.
- A tejfölt, tojást, joghurtot és mustárt kikeverjük, majd ráöntjük a tetejére, és 20-30 percig sütjük, míg szép színe nem lesz! Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése