2013. február 3., vasárnap

KRUMPLIS - RIZSES RAKOTTAS

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 40 dkg rizs
  • 60 dkg darált hús
  • 2 fej hagyma
  • 1 konzerv zöldborsó
  • só bors
  • pirospaprika
  • fokhagymás fűszerkeverék
  • majoranna
  • 3 ek tejföl
  • 3 tojás
  • 3 ek joghurt
  • 1 ek mustár
  • olaj
Elkészítés:
  1. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, és karikákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük.
  2. A rizst megfőzzük.
  3. A hagymát apróra vágjuk, majd üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a darált húst, amit jól megpirítunk, majd hozzáadjuk a zöldborsót, összesütjük, és fűszerezzük ízlés szerint a sóval, borssal, majorannával és fokhagymás fűszerkeverékkel.
  4. Egy tepsi alját kikenjük olajjal, majd a krumplit letesszük alulra, erre jön a zöldborsós darált hús, majd a tetejére a rizs.
  5. A tejfölt, tojást, joghurtot és mustárt kikeverjük, majd ráöntjük a tetejére, és 20-30 percig sütjük, míg szép színe nem lesz! Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése