- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 púpozott ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
- 1 kk reszelt citromhéj
- 1 kk vanília aroma
- 1 ü magozott, cukrozott meggybefőtt
- porcukor
Elkészítés:
- Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
- A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a reszelt citromhéjat és a vanília aromát, jól elkeverjük, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
- Majd egy kivajazott kilisztezett formába öntjük, és az előzőleg lecsepegtetett meggyet szétszórjuk rajta.
- Megsütjük. (tűpróba)
- Ha kihűlt, akkor felszeleteljük, és porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése