2013. február 1., péntek

MEGGYES PISKÓTA

Hozzávalók:

  • tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 púpozott ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 kk reszelt citromhéj
  • 1 kk vanília aroma
  • 1 ü magozott, cukrozott meggybefőtt
  • porcukor
Elkészítés:
  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a reszelt citromhéjat és a vanília aromát, jól elkeverjük, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg. 
  3. Majd egy kivajazott kilisztezett formába öntjük, és az előzőleg lecsepegtetett meggyet szétszórjuk rajta.
  4. Megsütjük. (tűpróba)
  5. Ha kihűlt, akkor felszeleteljük, és porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése