Piskótához:
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 6 ek liszt
- 1 cs sütőpor
Kakaós piskótához:
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 4 ek kakaópor
Vaníliás krémhez:
- 4 tojás
- 2 l tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 20 ek cukor
- 2 ek vaj
Csokiszószhoz:
- 2 tábla tejcsokoládé
- 2 tábla mogyorós csokoládé
- 2 ek vaj
- 2 dl tej
- 1 cs mazsola
- rum
- tejszínhab
- színes tortadara
Elkészítés:
- A piskótákat elkészítjük. A tojássárgáját a cukorral és vaníliás cukorral alaposan, jó habosra kikeverjük.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
- A tojássárgájás masszához hozzákanalazzuk az előzőleg összekevert lisztet és sütőport, jól eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
- Szépen összedolgozzuk, majd kivajazott, kilisztezett tepsiben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Ugyanígy elkészítjük a kakaós piskótát.
- Míg sül, megcsináljuk a krémet. A tejet (kicsit félreteszünk belőle) feltesszük forrni, közben a tojást kikeverjük a cukorral és vajjal, majd hozzáadjuk a tejhez.
- A félretett tejjel kikeverjük a pudingot, majd amikor forr, akkor hozzáadjuk és addig hagyjuk és kevergetjük a tűzön, míg krémes állagú nem lesz.
- A csokit a vajjal és tejjel felolvasszuk.
- A mazsolát beáztatjuk a rumba.
- Ha minden megvan, akkor fogunk egy nagy tálat és a sima piskóta felét széttépkedve lerakjuk alulra, rácsurgatunk a csokiszószból, majd jön a mazsola és a vaníliás krém, majd a kakaós piskóta felét tépkedjük és csokiszósz, mazsola és vaníliás krém, egész addig, amíg el nem fogy.
- Egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy jól összeálljon. Másnap tálkákba téve tejszínhabbal, tortadarával díszítjük. (És ha maradt a csokiszószból, akkor még azzal is jól meg lehet még egyszer locsolni!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése