2013. február 3., vasárnap

SOMLÓI GALUSKA

Hozzávalók:

Piskótához:
Kakaós piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 4 ek kakaópor
Vaníliás krémhez:
Csokiszószhoz:
  • 2 tábla tejcsokoládé
  • 2 tábla mogyorós csokoládé
  • 2 ek vaj
  • 2 dl tej
  • 1 cs mazsola
  • rum
  • tejszínhab
  • színes tortadara
Elkészítés:
  1. A piskótákat elkészítjük. A tojássárgáját a cukorral és vaníliás cukorral alaposan, jó habosra kikeverjük.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgájás masszához hozzákanalazzuk az előzőleg összekevert lisztet és sütőport, jól eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  4. Szépen összedolgozzuk, majd kivajazott, kilisztezett tepsiben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Ugyanígy elkészítjük a kakaós piskótát.
  6. Míg sül, megcsináljuk a krémet. A tejet (kicsit félreteszünk belőle) feltesszük forrni, közben a tojást kikeverjük a cukorral és vajjal, majd hozzáadjuk a tejhez.
  7. A félretett tejjel kikeverjük a pudingot, majd amikor forr, akkor hozzáadjuk és addig hagyjuk és kevergetjük a tűzön, míg krémes állagú nem lesz.
  8. A csokit a vajjal és tejjel felolvasszuk.
  9. A mazsolát beáztatjuk a rumba.
  10. Ha minden megvan, akkor fogunk egy nagy tálat és a sima piskóta felét széttépkedve lerakjuk alulra, rácsurgatunk a csokiszószból, majd jön a mazsola és a vaníliás krém, majd a kakaós piskóta felét tépkedjük és csokiszósz, mazsola és vaníliás krém, egész addig, amíg el nem fogy.
  11. Egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy jól összeálljon. Másnap tálkákba téve tejszínhabbal, tortadarával díszítjük. (És ha maradt a csokiszószból, akkor még azzal is jól meg lehet még egyszer locsolni!)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése