Hozzávalók:
Piskóta:
- 7 db tojás
- 6 ek mandulaliszt
- 6 ek xilit
- 1 cs sütőpor
Krém 1:
- 25 dkg túró
- 25 dkg mascarpone
- 0,5 dl tej
- reszelt citromhéj
- 2-3 ek xilit (ízlés szerint)
- Elkészítjük a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a xilittel.
- Hozzáadjuk a sárga masszához a sütőport, majd belekanalazzuk a lisztet, és jól eldolgozzuk, majd beletesszük a kemény habbá vert fehérjét, és szépen eldolgozzuk.
- Kivajazott, kilisztezett tepsiben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
- A túrót összekeverjük a mascarponéval, tejjel, xilittel és reszelt citromhéjjal, ha van gépi habverő, az a legjobb.
- A karamellpudingot megfőzzük.
- Ha meghűlt a piskóta, kettévágjuk, megtöltjük a túróval belül, a tetejét meg leöntjük a pudingal. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése