Piskóta:
4 tojás
4 ek lenmagliszt
3 ek darált dió
1 ek cukrozatlan kakaópor
3 ek nyírédes
1 cs sütőpor
1 dl tej
Krém:
2 cs vaníliás pudingpor
2 tojás
6 dl tej
3 ek nyírédes
25 dkg mascarpone
4 tojás
4 ek lenmagliszt
3 ek darált dió
1 ek cukrozatlan kakaópor
3 ek nyírédes
1 cs sütőpor
1 dl tej
Krém:
2 cs vaníliás pudingpor
2 tojás
6 dl tej
3 ek nyírédes
25 dkg mascarpone
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjét kemény
habbá verjük, a sárgáját kikeverjük az édesítővel, majd a többi hozzávalóval,
végül hozzá adjuk a fehérjét és jól össze dolgozzuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon kb. 30 percig sütjük. (tűpróba!)
Krém:
A pudingokat a 6 dl tejben megfőzzük hozzá adva az édesítőt, majd hozzá adjuk a mascarponét és a kikevert tojásokat.
Ha a piskóta kihűlt kiszedjük a formából és leszedjük a sütőpapírt, majd vissza tesszük a formába (ha lehet lecsatolható oldalú legyen ).
Majd rátesszük a krémet és betesszük egy éjszakára a hütőbe , hogy össze álljon.
Jó étvágyat!
Sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon kb. 30 percig sütjük. (tűpróba!)
Krém:
A pudingokat a 6 dl tejben megfőzzük hozzá adva az édesítőt, majd hozzá adjuk a mascarponét és a kikevert tojásokat.
Ha a piskóta kihűlt kiszedjük a formából és leszedjük a sütőpapírt, majd vissza tesszük a formába (ha lehet lecsatolható oldalú legyen ).
Majd rátesszük a krémet és betesszük egy éjszakára a hütőbe , hogy össze álljon.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése