2013. március 30., szombat

PÖTTYÖS ALMÁS-DIÓS TEKERCS (glutén,tej,cukormentes)

Hozzávalók:
Piskóta:
5 db tojás
1,5 ek nyírédes
1 ek kakaópor
1 ek darált dió
Töltelék:
2 db alma
3 ek darált cukrozatlan dió
1 cs vaníliás pudingpor
1-2 ek nyírédes (ízlés szerint)
3 dl tej - kókusz

Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a nyírédesel habosra, majd óvatosan egymásba fordítjuk.
Egy kis tálkába kiszedünk 4-5 evőkanállal, majd a nagyobb adagba tesszük a darált diót és kakaóport és jól eldolgozzuk.
Majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és kanállal a "fehér" masszából foltokat rakunk bele.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Majd ha megsült még melegen feltekerjük.
Hagyjuk kihűlni!
Elkészítjük a krémet.
Az almát megmossuk,megpucoljuk és lereszeljük.
A pudingot megfőzzük a 3 dl tejben az édesítővel, majd hozzá adjuk a reszelt almát és a diót és alaposan összekeverjük.
Ha meghűlt a piskóta,kitekerjük,leszedjük a papírról , megfordítjuk,hogy a "foltok" a külső részén legyenek.
A belsejét megkenjük a krémmel, majd feltekerjük és hagyjuk teljesen lehűlni!
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése