2013. április 2., kedd

CSUPA CSOKI TORTA

Hozzávalók:
Piskóta:
9 db tojás
9 ek cukor
9 ek liszt
1,5 cs sütőpor
Krém:
4 cs csokoládés pudingpor
1 l tej
20 ek cukor
12,5 dkg mascarpone
2 ek vaj
2 tábla csokoládé
5 db tojás
Bevonat:
3 tábla tejcsoki bevonó
2 ek vaj
Díszítés:
mintás ostyalap
boldog szülinapot tábla
cukormáz tollak
gyertya

Elkészítés:
A piskótát a szokásos módon elkészítjük.
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját a cukorral pedig habosra, majd hozzá adjuk a lisztet és sütőport és alaposan össze dolgozzuk, majd a fehérjét is hozzá adagoljuk és óvatosan össze keverjük.
Majd a masszát ketté osztjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük, majd utána a massza másik felét. (tűpróba)
Ha a piskóta kihűlt,akkor mindegyiket ketté vágjuk.
A krémhez megfőzzük a 4 cs pudingot az 1 l tejjel és cukorral.
Majd a csokit vízgőz felett felolvasztjuk és hozzá adjuk a tojásokat és alaposan kikeverjük, majd hozzá adjuk a pudinghoz,majd megy bele a mascarpone és vaj is, és szépen csomómentesre kikeverjük, majd hagyjuk hűlni.
Ha meghűlt, akkor megkenjük a lapokat, majd a torta oldalát.
Betesszük a hűtőbe, hogy össze álljon.
Ha kivettük,akkor a tortabevonót a vajjal gőz felett felolvasztjuk, és rákenjük a tortára.
Majd ha megdermedt a csoki rajta, jöhet a díszítés . (ízlés szerint ).
Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése