Hozzávalók:
Piskóta
3 ek liszt
3 ek MM - master mix
1,5 ek nyírédes
1 cs sütőpor
6 db tojás
1 ek cukrozatlan kakaópor
Krém:
2,5 dl kék hulala tejszín
nyírédes ízlés szerint
20 ek darált dió
4 ek diókrém (norbi)
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját az édesítővel habosra.
Majd a sárgájához adjuk a sütőport, mm-et és lisztet apránként és jól kidolgozzuk, majd a fehérjét és jól összeforgatjuk.
Ketté választjuk, majd az egyikhez adjuk a kakaóport és jól eldolgozzuk.
Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a közepére teszünk a kakaós masszából egy kanállal,utána abba bele a fehérből, és így tovább, egyiket a másikba.
Majd ha kész, akkor szétoszlatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsül.
A habot keményre verjük, hozzáadjuk a diókrémet,édesítőt és darált diót, majd ha a piskóta meghűlt,akkor kettévágjuk, az egyik felét megkenjük a krémmel, majd rátesszük a másik felét és díszítjük.
Én diókrémet tettem rá villával és elhúzkodtam,megszúrtam darált dióval és bele egy fél dió.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése