Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás
1,5 ek nyírédes
6 ek diabester liszt
1 cs sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
Krém:
2 cs vaníliás pudingpor
1 l tej
50 dkg mascarpone
4 db tojás
3 dl tejszín
3 ek víz
6 dkg vaj
4 ek nyírédes
Csokiszósz:
10 dkg cukormentes csokoládé
6 dkg vaj
Elkészítés:
Elkészítjük a piskótát.
A tojásokat ketté választjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra az
édesítővel.
Majd a sárga masszához hozzá kanalazzuk keverés közben a lisztet , illetve a sütőport., majd 3
kanál vizet.
Kikeverjük vele, majd lassan ebbe bele forgatjuk a habot.
Szépen eldolgozzuk, majd egy szilikon formába öntjük a 80 %
át, a maradékba bele tesszük a kakaóport, kikeverjük vele és bele csorgatjuk a
fehér masszába.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. (tűpróba)
Elkészítjük a krémet:
A pudingokat megfőzzük, majd még amíg meleg hozzá adjuk a
tejszínt, elkeverjük vele, majd a mascarponét, evvel is alaposan kikeverjük,
majd a vajat és végül a tojásokat.
A csokoládét pedig felolvasszuk a vajjal.
Fogunk egy nagy tálat, és a piskóta egy harmadát bele tépdessük,meglocsoljuk
a csoki szósszal, majd megöntözzük a krémmel.
Ezt egész addig amíg el nem fogy , és a tetejét plusz
meglocsoljuk a csoki szósszal.
Majd betesszük a hűtőbe jól lehűlni.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése