2013. május 25., szombat

SOMLÓI GALUSKA (SZÉNHIDRÁTCSÖKKENTETT)



Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás
1,5 ek nyírédes
6 ek diabester liszt
1 cs sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor

Krém:
2 cs vaníliás pudingpor
1 l tej
50 dkg mascarpone
4 db tojás
3 dl tejszín
3 ek víz
6 dkg vaj
4 ek nyírédes
Csokiszósz:
10 dkg cukormentes csokoládé
6 dkg vaj

Elkészítés:
Elkészítjük a piskótát.
A tojásokat ketté választjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra az édesítővel.
Majd a sárga masszához hozzá kanalazzuk keverés közben  a lisztet , illetve a sütőport., majd 3 kanál vizet.
Kikeverjük vele, majd lassan ebbe bele forgatjuk a habot.
Szépen eldolgozzuk, majd egy szilikon formába öntjük a 80 % át, a maradékba bele tesszük a kakaóport, kikeverjük vele és bele csorgatjuk a fehér masszába.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. (tűpróba)
Elkészítjük a krémet:
A pudingokat megfőzzük, majd még amíg meleg hozzá adjuk a tejszínt, elkeverjük vele, majd a mascarponét, evvel is alaposan kikeverjük, majd  a vajat és végül a tojásokat.
A csokoládét pedig felolvasszuk a vajjal.
Fogunk egy nagy tálat, és a piskóta egy harmadát bele tépdessük,meglocsoljuk a csoki szósszal, majd megöntözzük a krémmel.
Ezt egész addig amíg el nem fogy , és a tetejét plusz meglocsoljuk a csoki szósszal.
Majd betesszük a hűtőbe jól lehűlni.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése