Hozzávalók:
20 dkg gluténmentes magos lisztkeverék (glutenix)
50 gr amaránt darálva
só
pici tej
2 dkg élesztő
2 db tojás
3-4 ek víz
olaj (csak a tetejére)
Elkészítés:
A lisztet és az amarántot egy tálba tesszük, középen lukat csinálunk bele és az élesztőt bele morzsoljuk, majd a meglangyosított tejet rá öntjük, letakarjuk és fél órát pihentetjük.
Majd hozzá adjuk az összes többi hozzá valót és alaposan össze gyúrjuk.
1 órára betesszük a hűtőbe.
Majd ha kivettük, akkor zsömléket formálunk belőle és sütőpapíros tepsibe tesszük.
Megkenjük a tetejét olajjal, megszurkáljuk és kb. 30 perc alatt szép barnára sütjük. (Tűpróba)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése