Hozzávalók:
30 dkg glutenix magkeveréses gluténmentes liszt
15 dkg kölesliszt
45 gr amaránt
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
3 db tojás
só
4 db laktózmentes mackó sajt
olaj
Elkészítés:
Egy nagy tálba bele tesszük a liszteket és a közepébe mélyedést csinálunk, ebbe bele morzsoljuk az élesztőt és az előzőleg meglangyosított tejet ráöntjük, majd fél órát pihentetjük.
Ha letelt akkor az összes többi hozzávalóval együtt alaposan összegyúrjuk, majd hagyjuk állni 2 órát.
Ha letelt, akkor egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd kifliket formálunk a masszából és rárakosgatjuk.
A tetejét olajjal megkenjük.
Kb. 30 perc alatt szép barnára sütjük. (Tűpróba)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése