2013. június 9., vasárnap
ZABPELYHES GYÜMÖLCSKENYÉR
Hozzávalók: 2 db-hoz
15 dkg mazsola
15 dkg aszalt sárgabarack
2 dl tej + 0,5 dl tej
10 ml tejszínes mogyoró aroma
35 dkg zabpehely
2-3 ek nyírédes
1 cs por élesztő
10 dkg liszt (bl 55- búza)
10 dkg MM (master mix)
4 db tojás
Elkészítés:
Az aszalt sárgabarackot feldaraboljuk és a mazsolával együtt egy tálba tesszük, hozzá adjuk az aromát és felöntjük a tejjel, ezt betesszük egy éjszakára a hűtőbe.
Másnap egy tálba tesszük a lisztet, master mixet.
Ledaráljuk a zabpelyhet és azt is a tálba tesszük, majd hozzá adjuk az élesztőt, majd a meglangyosított fél deci tejet.
Letakarjuk és hagyjuk állni fél órát.
Majd ha letelt az idő, hozzá adjuk az összes többi hozzávalót az aszalt dolgokkal együtt, jól össze gyúrjuk.
Majd szilikon formába tesszük és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. (tűpróba).
Majd ha megsült és kihűlt akár lekvárral vagy magában is fogyasztható!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése