2013. július 19., péntek

ALMÁS - FAHÉJAS KEKSZEK (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)

Hozzávalók:
20 dkg Alfa glutenix
10 dkg szezámmag - darálva
50 gr amaránt
2,5dkg élesztő
0,5 kg alma
15 dkg xilit
fahéj
1 dl tej - laktózmentes

Elkészítés:
A lisztet, szezámmagot össze morzsoljuk az élesztővel, majd langyos tejjel meglocsoljuk.
Hagyjuk 20 percig állni.
Közben az almát megpucoljuk, megmossuk és lereszeljük.
Majd az összes többi hozzávalóval együtt össze gyúrjuk.
Betesszük a hűtőbe pár órára. (3-4)
Majd kivesszük, hagyjuk 20 percet úgy állni, majd sütőpapíros tepsire kanalazgatrunk belől.
Kb . 20 perc alatt előmelegített sütőben 180 fokon szép barnára sütjük!
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése