2013. július 7., vasárnap

SZALONNÁS POGÁCSA

Hozzávalók:
10 dkg zabpehely
25 dkg darált zabpehely
25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt

4 dkg élesztő
pici cukor
2 dl langyos tej
bors
40 dkg szalonna
20 dkg reszelt sajt
3 db tojás + kenéshez
szezámmag

Elkészítés:
Egy nagy tálba tesszük a liszteket és zabpelyhet, majd egy mélyedést csinálunk bele, a cukrot bele tesszük, az élesztőt bele morzsoljuk, és a langyos tejjel meglocsoljuk.
Letakarjuk és hagyjuk állni egy órán keresztül.
Majd utána a szalonnát felszeleteljük, és megsütjük és a tészta  összes többi hozzávalóval együtt alaposan össze gyúrjuk ( a szalonna zsírját bele tesszük), majd 3-4 órát ismét pihentetjük.
Majd nyújtódeszkára tesszük, kinyújtjuk és kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük, megkenjük a tojással és megszórjuk a szezámmaggal.
15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése