Piskóta:
6 db tojás
10 dkg vaj - laktózmentes
1 cs sütőpr
20 gr DW 1:12 folyékony édesítő
15 dkg hajdnina liszt
1,5 ek cukrozatlan kakaópor
Krém:
5 db camping laktózmentes tubusos sajtkrém (500 gr)
2 cs tiramisu pudingpor (haas - gluténmentes)
3 dl kókusztej vagy laktózmentes tej
ízlés szerint édesítő
Díszítés - csokoládé - glutén, laktózmentes - van fenn csokoládé receptem
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra az édesítővel, majd a fehérjéhez kezdjük szép lassan hozzá adagolni a hozzá valókat folyamatos keverés mellett.
Majd szilikon formákba kanalazzuk őket és kb. 15-20 perc alatt megsütjük. (tűpróba)
A pudingokat megfőzzük , majd kikeverjük a sajtkrémmel alaposan.
Ha kihűltek a piskóta formák, akkor kettévágjuk őket és mind két felüket megkenjük a krémmel, hagyjuk amíg megdermed, majd egymásba fordítjuk és a tetejüket is, de ezt nyugodtan lehet kissé domborkásan kenni, majd csokival díszítjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése