0,5 kg Glutenix magkeverékes gluténmentes liszt
4,5 dkg vaj - laktózmentes
só
3,5 dl víz
3,5 dkg élesztő
Tetejére:
darált lenmag
Elkészítés:
A lisztet egy tálba tesszük, hozzá adjuk a sót és a vajat.
Össze morzsoljuk, majd hozzá morzsoljuk az élesztőt , végül hozzá adjuk a vizet.
Alaposan össze dolgozzuk,majd letakarjuk és fél órát pihentetjük.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk és a fél óra lejárta után vizes kézzel gombócokat formálva kiadagoljuk a tésztát.
A gombócokat bevagdossuk, majd darált lenmaggal megszórjuk
A sütőt előmelegítjük 250 fokra.
Kb. 20-25 percig sütjük hőlégkeverékesen, majd az idő letelte után benn hagyjuk még 10 percig.
A végeredmény egy finom , ropogós zsömle lesz! (persze tűpróbázzunk!)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése