2013. augusztus 7., szerda

SOK MAGOS ROZSCIPÓK

Hozzávalók:
0,5 kg rozsliszt
0,5 dl víz
5 dkg élesztő

pici cukor
40 gr darált lenmag
50 gr szezámmag
50 gr zabpehely

Elkészítés:
A lisztet és a magokat (egy kis szezámmagot és zabpelyhet félre teszünk) egy nagy tálba tesszük, közepébe lyukat teszünk, majd bele tesszük a cukrot.
Az élesztőt a vízzel felfuttatjuk, majd bele öntjük.
Hagyjuk fél órát állni, majd az idő letelte után, alaposan össze keverjük.
Sütőpapíros tepsit előkészítünk, majd két bucit formálunk a masszából.
Tetejüket megszórjuk zabpehellyel és szezámmaggal.
Majd előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük.
Tűpróba!
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése