2013. szeptember 13., péntek
SZŐLŐKRÉMES KOSÁRKÁK (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Tápanyagérték 100 gr-ban:
kcal: 273,48
feh: 8
ch: 20,17
zsír: 18,41
Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg glutenix gluténmentes liszt
10 dkg szezámmagliszt
10 dkg kókuszliszt
25 dkg vaj - laktózmentes
3 db tojás
50 gr DW 1:4 édesítő
Krém:
20 dkg túró - laktózmentes
35 dkg szöllő
2 dl tejszín - cukor és laktózmentes
15 gr utifűmaghéj
ízlés szerint édesítő (nekem 20 gr DW 1.12 folyékony volt)
pici olaj a forma kenéséhez
Szőlőszemek a díszítéshez.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan össze dolgozzuk, kigyúrjuk.
Muffin formákat (ha nem szilikonos akkor kell az olaj) előveszünk, majd a tésztákból golyókat formázunk, össze lapítjuk és bele tesszük a formákba, eligazítjuk, lenyomkodjuk.
Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A krém hozzávalóit össze turmixoljuk, majd habzsákba vagy műanyag krém kinyomóba tesszük és a formákba töltjük.
A tetejüket szőlőszemekkel díszítjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése