2013. október 14., hétfő
ALMAKRÉMES (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Tápanyagérték 100 gr-ban:
kcal: 98,66
feh:2,26
ch: 21,56
zsír: 1,17
Hozzávalók:
Tészta:
250 gr hajdinapehely
100 gr amaránt
65 gr nutellino
48 gr karamella cukor (4 db)
10 gr kakaópor cukrozatlan
8 cl monin cukormentes karamella szirup
2 dl tej
4-5 dl víz
Krém:
1 kg alma
fahéj
édesítő
4 cl karamellszirup
2 dl tej
2 dl víz
1 cs vaníliás pudingpor
Elkészítés:
Az almát megmossuk, megpucoljuk majd lereszeljük, és a hozzá valókkal együtt megpároljuk.
A pudingot azt a végén adjuk hozzá, egy kis tejjel kikeverve, majd hagyjuk hogy sűrűsödjön és botmixerrel a végén átmegyünk rajta hogy az alma ne legyen olyan darabos.
A tészta hozzá valóit alaposan össze gyúrjuk, majd egy szilikon forma aljára tesszük elegyengetve, és erre jön a pudingos alma krém.
Majd betesszük egy éjszakára a hűtőbe, hogy jól össze álljon.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése