2013. december 21., szombat
BEJGLI TORTA (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
10 dkg gluténmentes süteményliszt (mester család)
5 dkg kókuszliszt
5 dkg lenmagliszt
5 dkg szezámmagliszt
édesítő
1 dl tej - laktózmentes vagy kókusztej
2,5 dkg élesztő
12,5 dkg vaj - vagy kókuszzsír
1 db tojás
pici só
Meggylekvár
darált dió
édesítő
1 db tojás
10 dkg csokoládé, glutén és cukormentes,laktózmentes (házi)
Elkészítés:
A liszteket bele tesszük egy tálba, összekeverjük, majd az élesztőt a tejjel felfuttatjuk.
Hozzá adjuk a liszthez az összes többi hozzávalóval együtt, majd alaposan kidolgozzuk.
Kilisztezett nyújtódeszkára tesszük, majd átdolgozzuk itt is.
Kinyújtjuk, majd a sütőformát rátesszük és körbevágjuk késsel, ezt négyszer, mert négy lap kell.
Majd előmelegített sütőben elősütjük.
Majd ha mind kész, akkor egyet vissza teszünk a formába, majd jön a meggylekvár-dió édesítő kombó, és egész addig , amíg a tetejére már csak lap jön.
Ezt megkenjük a felvert tojással, majd előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
Ha kész akkor olvasztott csoki kerül a tetejére, majd be a hűtőbe egy éjszakára, hogy jól összeérjenek az ízek!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése