2013. december 19., csütörtök
GESZTENYETORTA (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
Tészta:
3 db tojás
10 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
5 dkg szezámmagliszt
1 ek rumaroma
80 gr gesztenyemassza - cukrozatlan, natúr
0,5 cs sütőpor
édesítő
4 ek víz
Krém:
2 dl tejszín - laktózmentes
70 dkg gesztenyemassza
édesítő
cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd egy szilikon formába tesszük.
Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Közben a krémhez a tejszínt alaposan kikeverjük, kemény habbá, majd hozzá adjuk az édesítőt és a gesztenyemasszát, ezekkel is kikeverjük.
Majd ha kihűlt a piskóta, akkor a formából kiszedjük, majd a tetejét megkenjük a krémmel.
Kakaóporral díszítjük. (én egy kiszúrót rátettem és úgy csináltam a hold formát)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése