Hozzávalók:
40 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
15 dkg mákliszt
5 dkg kókuszliszt
1 cs porélesztő
2 dl tej
2 db tojás
25 dkg kókuszolaj
Töltelék:
10 dkg meggy
édesítő
darált mák
0,5 dl tej laktózmentes vagy kókusztej
1 db tojás
pici tejszín - laktózmentes
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk.
Majd kilisztezett deszkán kinyújtjuk.
A mákot a tejjel, és édesítővel felmelegítjük, majd a tésztára kenjük, megszórjuk a meggyel, majd meghintjük még édesítővel, majd feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük a tejszínes tojással, majd előmelegített sütőben kb. 20 - 25 perc alatt megsütjük. (tűpróba)!
Jó étvágyat!
A glutenmentes lisztet mivel lehet helyettesiteni?En nem paleozok.De tetszik a recept.
VálaszTörlésEz a recept csak ebben a felallasban mukodik...ha csereled a liszteket, akkor az osszest kell, de az mar mas allagu lesz!
Törlés