Hozzávalók:
Piskóta:
3 db tojás
édesítő
2 ek kakaópor - cukrozatlan
2 ek kakaópor - cukrozatlan
0,5 cs sütőpor
6 ek víz
3 ek gluténmentes süteménypor (mester család)
Krém:
0,5 dl monin cukormentes eperszirup
20 dkg túró - laktózmentes
1 dl tejszín – laktózmentes
édesítő – csak ha nem elég édes, én egyébként nem raktam
bele, tehát ízlés kérdése, mivel a szirup elég édes ízt ad neki
1 cs zselatin
20 dkg eper – nekem fagyasztott volt
Öntet:
0,5 dl tejszín – laktózmentes
kakaópor
édesítő
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd
előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
A krémhez kikeverjük a túrót,tejszínt, szirupot, édesítőt,
zselatint.
Ha meghűlt a piskóta, ráhelyezzük az eperszemeket (hagyunk a
díszítéshez pár darabot), majd erre ráöntjük a túrókrémet.
Betesszük a hűtőbe 5-6 órára, majd mielőtt tálalnánk, kikeverjük
a kakaóport a tejszínnel és édesítővel, a torta közepére öntjük, majd eperrel
díszítjük.
Felvágásnál pedig a meglévő eperlével is tálalható.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése