2014. január 30., csütörtök

NARANCSOS-RÉPÁS DIÓTORTA (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Hozzávalók:
Piskóta:
2 db tojás
1 ek kókuszliszt
1 ek darált dió
édesítő
0,5 cs sütőpor
5 ek víz

Krém:
25 dkg camping laktózmentes sajtkrém
20 dkg darált dió
édesítő
2,5 dkg sárgarépa
1 dl narancslé 100 % cukormentes

1 cs zselatin

Teteje:
1,5 dl narancslé 100%  cukormentes
keményítő

Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük.
A répát megpucoljuk,megmossuk, majd felkockázzuk , megfőzzük, majd ha puha és lehűlt akkor botmixerrel péppé daráljuk.
Az összes többi hozzávalóval együtt alaposan kikeverjük, majd a kihűlt piskótára tesszük.
A zseléhez felforralunk 1 dl narancslevet, míg a maradék fél deciben kikeverjük a keményítőt.
Majd forrásnál bele keverjük, majd ha sűrű, akkor levesszük a tűzről, és a sajtkrémes rétegre tesszük.
Majd hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése