2014. február 14., péntek

MORZSOLT ALMA TORTA (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Hozzávalók:
12,5 dkg kókuszliszt
12,5 dkg alfa glutenix gluténmentes  lisztkeverék
1 cs sütőpor
2 db tojás
pici só
8 dkg szeletelt mandula
édesítő
fahéj
20 dkg vaj – laktózmentes
1 dl tej – laktózmentes vagy kókusz
Töltelék:
75 dkg alma
édesítő
fahéj

Elkészítés:
Az almákat megmossuk, majd megpucoljuk, lereszeljük.
Fahéjjal és édesítővel megpároljuk.
A tészta hozzávalóit alaposan kigyúrjuk, majd a 2/3 ad részét egy formába nyomkodjuk úgy, hogy az oldalaira is, majd beletesszük az almát, és a maradék tésztát a tetejére morzsoljuk egy kis szeletelt mandulával.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor darált édesítővel megszórjuk.
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése