Hozzávalók:
Keksz alap:
15 dkg DW gluténmentes liszt
10 dkg lenmagliszt
10 dkg kókuszliszt
5 dkg kókuszreszelék
20 dkg vaj - laktózmentes
1 cs sütőpor
3 ek kakaópor
2 db tojás
1 dl víz
8 dkg házi csoki
Krém:
4 ek kókuszkrém
10 dkg vaj
édesítő
50 gr kókusztejpor
vanília aroma
Elkészítés:
A keksz alapjának összetevőit alaposan kigyúrjuk.
Hagyjuk pihenni fél órát, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk,
kiszaggatjuk, majd egy másik forma segítségével mintát teszünk a tetejére.
Előmelegítjük a sütőt 180 foka, majd a kekszek tetejét
vízzel átkenjük, majd berakjuk a sütőbe, de a fokot visszA vesszük 160 fokra.
Kb 10 perc alatt megsütjük, villával ellenőrizzük, a tetejét picit megnyomkodjuk, hogy ne legyen túl puha.
A krém hozzávalóit kikeverjük, majd ha meghűlt a keksz ,
akkor habkinyomó segítségével egy kekszet megkrémezünk, majd jön egy a
tetejére, ezt egész addig, amíg el nem fogy.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése