2014. július 5., szombat

CSOKIS HABOS (GLUTÉN,TEJ,CUKORMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
tészta:
3 ek mandulaliszt
édestő
1 ek utifű
annyi víz amennyit felvesz
Krém:
2 dl víz
édesítő
1,5 ek cukrozatlan kakaópor
1 dl kókuszkrém
2 ek keményítő
3 tojásfehérje
Elkészítés:
A tészta aljhoz az alapanyagokat összegyúrjuk, majd nedves kézzel egy csatos formába nyomkodjuk.
A krémhez a vizet felforraljuk, közben a kókuszkrémben kikeverjük a keményítőt, kakaóport és édesítőt.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
Ha felforrt a víz, beleöntjük a kókuszkrémes kakaót, folyamatosan keverjük, míg egy igen kemény krémet kapunk.
Ezt beleforgatjuk a felvert habba, majd vissza tesszük a tűzre , és folyamatosan forgatjuk a habot.
Majd ha egyen állagú lett, akkor a tészta alapra rátesszük, eloszlatjuk, és mehet egy éjjelre a hűtőbe.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése