2014. augusztus 25., hétfő

DUPLA DIÓS KAKAÓS CSIGA (GLUTÉN,TEJ,SZÓJA,CUKORMENTES)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc




Hozzávalók:
1 cs porélesztő
2 db tojás
7 dkg vaj
¾  ek Dia Édes 1:12 folyékony édesítő
kb. 2 dl víz
csipet só

Töltelék:
darált dió
cukrozatlan kakaópor
nyírfacukor

+1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kidolgozom, majd hagyom 1 órát kelni.
Majd utána kilisztezett deszkára teszem, kinyújtom, megkenem nagyon vékonyan olajjal, megszórom nyírfacukorral, majd kakaóporral és dióval.
Két oldalról kezdem feltekerni, míg egy dupla csigát nem kapok.
Megkenem felvert tojással, majd a sütőt 180 fokra előmelegítem.
A dupla csigát feldarabolom, sütőpapíros tepsire teszem, majd kb 20-25 perc alatt megsütöm.
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése